Escola Valenciana dedicarà les Trobades 2024 a l'activisme per la llengua

L’entitat ha defensat en l’assemblea anual que “no tolerarà cap reculada en matèria lingüística”

Assemblea anual d'entitats en les Jornades d’Estiu que s'han celebrat a Muro d'Alcoi
Assemblea anual d'entitats en les Jornades d’Estiu que s'han celebrat a Muro d'Alcoi / Escola Valenciana

Escola Valenciana dedicarà les Trobades 2024 a l'activisme per la llengua, segons s'ha decidit en l'assemblea anual d'entitats en les Jornades d’Estiu que s'han celebrat aquest dissabte a Muro d'Alcoi (Comtat).

Sota el lema "Fem poble, parlem valencià", l'entitat vol animar la ciutadania a "sentir-se orgullosa de la llengua, utilitzar-la quotidianament i defensar-la als carrers, les aules, el treball, els hospitals i les institucions".

En aquesta línia, la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó, ha ressaltat que l'entitat "ha estat i estarà al costat de la ciutadania sempre, en la defensa de la igualtat i dels drets i les llibertats".

Així mateix, ha apuntat que Escola Valenciana "es planta pel valencià i no tolerarà cap reculada en matèria lingüística i defensarà, de manera constructiva, però contundent, les valencianoparlants i els valencianoparlants de qualsevol atac a la llengua, ja que ens empara l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià".

Durant la jornada també s'ha triat a la dissenyadora de la imatge de les trobades, que es presentarà el pròxim 18 de novembre en el marc de la XX Nit d'Escola Valenciana.

També et pot interessar

stats