Arranca el primer cap de setmana de Falles de nord a sud del país

Aquest cap de setmana la Crida marca el començament de les festes a llocs com Torrent, Borriana o Dénia

Crida 2022 foto JCF
Imatge de la Crida 2022 des de les Torres de Serrans de València / Junta Central Fallera

Les falleres majors prenen aquest dissabte el balcó de molts ajuntaments per a convidar a veïnat i visitants a gaudir de les Falles 2023. Les festes són un emblema de la ciutat de València, però molts altres municipis distribuïts al llarg del territori tenen poc a envejar-li a la capital.

Així, la Crida es converteix en l'acte principal del cap de setmana i en el començament oficial de la programació fallera a llocs com a l'Eliana (Camp de Túria), que es farà a les 12:30 hores des del balcó de l'Ajuntament; Aldaia (Horta Sud), també des del balcó de l'Ajuntament a les 19:00 de la vesprada; Llíria (Camp de Túria), que ho farà a la mateixa hora des de la plaça Major, o Xàtiva (Costera), que arrancarà la festa a les 20:00 des del consistori.

Torrent (Horta Sud), un dels municipis on més es viuen les Falles, farà la Crida a les 20:00 des de l'emblemàtica torre del municipi, on es podrà gaudir de la projecció d'un videomapatge.

Però les Falles no estan reservades només per als municipis de les comarques del centre. A Dénia (Marina Alta), les falleres majors, Aida Gavilà Gómez i Noa Dacosta Mud, viuran un dels dies més emocionants aquest dissabte amb la Crida, que es durà a terme a les 20:00 a la plaça de la Constitució, després de recórrer els carrers del municipi amb la cercavila.

Serà el diumenge quan Borriana (Plana Baixa) encete les festes. A les 20:15, des del balcó de l'Ajuntament, les reines falleres, Sílvia Navarro i Maria Olivas, realitzaran la Crida davant de tots els borrianencs i borrianenques que acudisquen.

Alboraia (Horta Nord) també farà el tir d'eixida el diumenge, a les 12:30 a la plaça del Carme.

Són sols alguns exemples de les localitats on les Falles són una tradició arrelada. A les comarques del sud, a banda de Dénia, també les celebren a Benidorm (Marina Baixa) o Elda (Vinalopó Mitjà), i al nord, a més de Borriana, a Benicarló (Baix Maestrat) aprofiten aquestes dates assenyalades per a organitzar la veterana concentració motera de Falles més avant, els dies 17, 18 i 19 de març.

També et pot interessar

stats