Més de 70.000 trons de bac anuncien l’arribada de les Falles a Torrent

La festa es dona per inaugurada aquest dissabte al municipi, amb els actes de la macrodespertada i la Crida

Els fallers de Torrent han matinat aquest dissabte per a participar en la macrodespertà
Els fallers de Torrent han matinat aquest dissabte per a participar en la macrodespertada / Ajuntament de Torrent

Torrent (Horta Sud) ha despertat aquest dissabte amb la pólvora que més de 70.000 trons de bac han deixat pels carrers. Les comissions falleres de la ciutat han omplit la plaça de la Unió Musical per a llançar aquests coets i celebrar la macrodespertada, l’acte més important del dia abans que arribe la Crida.

Així, a la vesprada, les falleres majors del municipi, Anna Mora Miquel i Lorena González Andreu, animaran en la Crida a tots els torrentins, torrentines i visitants perquè gaudisquen al màxim d’aquesta edició de les Falles. Ho faran a les 20:00 a la torre de Torrent. Seguidament, hi haurà una projecció de videomapatge a l’edifici.

Com és tradició, la ciutat també fa dues cavalcades del Ninot, la general i la infantil. Aquestes es faran el 4 de març i el 26 de febrer a les 10:30 a l’avinguda del Vedat, respectivament.

El diumenge 5 de març el protagonitzen les activitats en commemoració del centenari de la falla Cambrils, la primera plantada a Torrent l’any 1923. En aquest sentit, a les 10:30 hores es farà una cercavila des de la Font de les Granotes fins al carrer de la Mare de Déu de l'Olivar, i a les 11:00 es plantarà la reproducció del monument d’aquesta primera falla. En acabar, s’inaugurarà la placa commemorativa d'aquesta comissió pionera.

La resta del matí s’anunciaran els guanyadors dels premis de la cavalcada major, hi haurà un espectacle de ball dels anys vint, es farà un xicotet tast d'arròs amb fesols i naps, i a les 14:00 hores es dispararà un corretraca i un terratrémol final.

El dijous 16 es podrà veure des de la plaça del Bisbe Benlloch una mascletà de 24,35 quilos de pólvora que dispararà a les 14:00 la pirotècnica Global Foc. L'endemà, divendres, també hi haurà una mascletà a la mateixa hora i lloc, de la mà de la pirotècnica Zarzoso. Abans, a les 11:15 se celebrarà el lliurament de premis de la Junta Local a les falles guanyadores. La gran Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats començarà a les 17:15, que es farà en un dia. 

La Nit del Foc serà la protagonista del dissabte. L’espectacle pirotècnic anirà a càrrec dels Hermanos Caballer i es llançarà a la plaça del Bisbe Benlloch a les 20:30.

Per acabar, el diumenge 19, Torrent dirà adeu a la festa amb la Cremà dels monuments fallers. Les flames els faran desaparéixer a partir de les 20:00 hores, en el cas de les falles infantils, i de les 22:00 en el de les falles grans. El monument infantil guanyador es cremarà a les 21:00, mentre que la falla major guanyadora del primer premi ho farà a la mitjanit.

També et pot interessar

stats