Torrent celebra el Cant de l'Estoreta, una tradició que data del segle XIX

La celebració recorda que antigament els xiquets i les xiquetes eixien pel poble a demanar trastos vells al veïnat per a cremar-los com les falles

El Cant de l'Estoreta

Torrent (Horta) ha celebrat aquest diumenge el Cant de l'Estoreta. Una tradició fallera que data del segle XIX i que anuncia el començament de les festes de Sant Josep. Recorda que antigament els xiquets i les xiquetes eixien cantant pel poble per a demanar al veïnat trastos per a cremar-los com si foren falles. 

Han passat els anys i esta tradició es manté en forma de concurs gràcies a la falla de la plaça Sant Roc. Les comissiones falleres de Torrent fa 44 anys que rememoren aquesta tradició en què xiquets i xiquetes són els vertaders protagonistes.

"Hi ha diversos premis. Enguany està el millor cant, el millor conjunt i també donem un premi a la millor indumentària", explica el president de la falla. "Sobretot és mantindre la cultura viva i que els xiquets vagen aprenent el que feien antigament els nostres avantpassats", agrega la fallera major d'aquesta comissió, Ana Ortiz.

El jurat, atent, puntua cada modalitat. "El que es qualifica ací és l'acte en si de ficar-lo en escena, tant de la indumentària com la redacció, la documentació de l'acte ", explica un membre.

També et pot interessar

stats