Les falles de Sueca seran pioneres a recórrer a un llenguatge inclusiu per a les persones amb discapacitat
Els monuments seran accessibles mitjançant llenguatge braille, pictogrames, àudios i per a les persones amb dificultats amb l’expressió del llenguatge
Les falles de Sueca (Ribera Baixa) seran pioneres durant les pròximes festes en honor a Sant Josep a oferir als visitants l’explicació de tots els monuments en un llenguatge inclusiu. En concret, el públic amb diversitat funcional tindrà a les falles pictogrames i explicacions en àudio i llenguatge braille per a la seua comprensió.
La iniciativa va sorgir de l’Associació de Pares de l’Autisme de Sueca (Apasu) quan un dels membres va proposar a la Junta Local Fallera fer unes falles més inclusives. La proposta va passar a l’Ajuntament i finalment la Regidoria de Festes s’ha encarregat de sufragar els costos de l’adaptació. Al projecte es van sumar les 16 comissions de Sueca, el Perelló i el Mareny de Barraquetes, i la falla que planta la Junta Local Fallera a la plaça de l'Ajuntament.
El secretari d'Apasu i creador dels pictogrames, Rubén Pastor, ha subratllat que per a ell "suposa una gran satisfacció que el col·lectiu faller s'haja sumat amb tant d'interés a aquesta proposta, gràcies a la qual totes les falles del municipi estaran adaptades pictogràficament perquè puguen ser comprensibles”.
Amb anterioritat, Sueca ja havia oferit aquest llenguatge adaptat en alguna de les falles, concretament en la infantil de la comissió Plaça de Cervantes i en la gran de la comissió Avinguda d'Espanya. Però ha sigut ara quan la iniciativa s'ha ampliat a la totalitat de falles del municipi, fet que converteix a Sueca en la ciutat "pionera" en aquesta mena d'accions inclusives.