La falla Convent de Jerusalem aposta pels materials sostenibles per al seu monument

Aquesta comissió de secció especial fou la primera a mesurar la seua petjada de carboni fa quatre anys

Ninot presentat per Pere Baenas per a l'Exposició del 2023 / À Punt NTC

Una cremà molt més sostenible. És el primer gran canvi que fa la falla d'especial més cara d'enguany, Convent de Jerusalem, que farà servir pintures sostenibles. Els colors enguany són 100% orgànics amb base d'aigua i sense metalls. Un compromís a llarg termini per a fer una festa més ecològica.

Convent de Jerusalem-Matemàtic Marçal ser la primera comissió que va mesurar la seua petjada de carboni fa quatre anys, i des d'aleshores van decidir tornar al medi ambient eixe deute reforestant zones cremades de Llíria. Ara el repte és implementar un pla de reducció de les emissions.

Paco Segura, president de la falla, treballa per a construir un futur verd per a les Falles: “Apostem per traure l’energia de fonts renovables, evitar el consum de plàstics, el reciclatge del 100% de materials usats per a la falla”, afirma. 

Des d'aquesta falla de secció especial tracten d’“atacar els materials que es fan servir en les falles” i és per això que enguany empraran pintures amb zero emissions. La pintura la fabrica una empresa italiana que produeix de manera totalment sostenible amb energies renovables. Els components de la pintura són orgànics i no contaminen. Tampoc els vernissos deriven del petroli i, per tant, no contenen metalls pesants. Es canvia el dissolvent per olis vegetals sense refinar. Fins i tot els envasos són reciclables.

A Daimús, al taller de Pere Baenas, ja estan posant color als ninots “Per a mi també és un orgull poder fer una falla amb materials no contaminants”, es congratula. L’artista també afirma que l’any que ve espera poder construir més falles amb suro biodegradable, de la mateixa manera que el ninot que ha presentat enguany.

Un futur sostenible que ja està present i que la resta de comissions comencen a imitar.

També et pot interessar

stats