Aquests són els actes previstos per a la Crida de les Falles 2023

Diumenge 26 de febrer és una jornada plena d'activitats falleres, amb la macrodespertà de bon matí, la mascletà de la plaça de l'Ajuntament i la Crida, que marca l'inici de les Falles 2023

Milers de persones es van concentrar aquest diumenge davant les Torres de Serrans per a seguir la Crida / Junta Central Fallera
Milers de persones es concentren l'últim diumenge de febrer cada any davant les Torres de Serrans per a seguir la Crida / Junta Central Fallera
À Punt
Maria Ramírez
17 de febrer 2023 - 08:35

La Crida és el tir d'eixida de les Falles 2023. És l'acte que reuneix totes les comissions falleres, veïnat i turistes al peu de les Torres de Serrans perquè les falleres majors de València conviden a tot el món a la festa. Enguany són Laura Mengó i Paula Nieto les encarregades d'arengar el públic, com a fallera major i fallera major infantil de València, respectivament. I elles seran les que rebran les claus de la ciutat perquè de manera simbòlica puguen obrir les portes de la ciutat.

Eixe dia el ja mític crit de "Fallers, falleres, gent de tot el món, ja estem en Falles!" fa embogir les comissions, que alcen els estandards i se senten un poc més prop de la seua festa gran. La Crida se celebra cada últim diumenge de febrer, però enguany, a més, cau molt prop de març, de manera que només tres dies després, el dimecres 1 de març, ja comencen les mascletaes diàries des de la plaça de l'Ajuntament de València. Sens dubte, l'ambient faller envairà ja els carrers de la ciutat.

Encara que és l'acte més destacat del dia i el colofó de la jornada, que representa l'inici de les falles, és un dia ple d'activitats des de bon matí. Aquests són els actes previstos per al diumenge 26 de febrer:

Actes per al diumenge 26 de febrer de 2023

  • 06:30 h – Pregària de les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor a Santa Bàrbara a l’Església de Sant Joan de l’Hospital.
  • 07:15 h – Despertà infantil.
  • 07:30 h – Macrodespertà. Impulsada per la Falla Mossén Sorell - Corona. Finalitzarà a la plaça de l'Ajuntament amb un terratrèmol espectacular. A continuació, s’oferirà un desdejuni faller a tots els participants.
  • 12:00 h - Entrada de les bandes de música.
  • 14:00 h - Mascletà a la plaça de l’Ajuntament.
  • 19:00 h - Crida a les Torres dels Serrans. En acabar, efectes de llum i color amb espectacle pirotècnic.
Espectacle pirotècnic de la Crida de 2022
Espectacle pirotècnic de la Crida de 2022

Segueix tota l'actualitat fallera en À Punt

À Punt estarà en directe per a oferir l'acte de la Crida, però a més es pot fer un seguiment de tots els actes fallers a través del web d'À Punt, en aquest enllaç.

També et pot interessar

stats