València donarà la benvinguda a les Falles amb un diumenge ple d’activitats

Començarà amb la despertà i finalitzarà amb la crida, quan les falleres majors convidaran a gaudir de la festa

Totes les activitats falleres d'aquest diumenge, dia de la Crida / À Punt NTC

Les falles calfen motors i enceten el cap de setmana més important del mes de febrer. El que donarà inici a tot. València celebra la Crida de les Falles diumenge, però podríem afirmar que estem davant d'un superdiumenge faller, perquè no només la Crida forma part de l'agenda fallera.

Els operaris treballen en el muntatge de l’equip de so i de llum per a l’espectacle i també en el del cadafal des del qual les falleres majors, Laura Mengó i Paula Nieto convidaran a tot el món a participar en unes Falles sense restriccions.

Però en realitat el dia de la crida comença abans, al carrer de la Pau amb la macrodespertà que congregarà a les 7:00 hores 2.300 fallers i falleres que a ritme de tro de bac —225.000 concretament— despertaran València.

A migdia és el torn de la música i més pólvora, ja que a les 12:00 hores comença l'entrada de bandes amb la desfilada d’una dotzena de societats musicals que acabaran a la plaça de l’Ajuntament per a interpretar totes juntes El Fallero. A les 14:00 hores és l’hora de la mascletà, a càrrec de pirotècnia valenciana.

I, per fi, a les 20:00 hores serà l’esperada crida. El tret d’inici de les falles de 2032, que es podrà seguir en un programa especial des de les 19:00 hores a la televisió i el web d’À Punt.

També et pot interessar

stats