Paula Nieto viu amb emoció la seua exaltació com a fallera major infantil de València 2023

La mantenidora, Amparo Sospedra, ha destacat durant el discurs "l'energia, la passió i la constància" de Paula

Moment en què li posen la banda de fallera major infantil de València

L’emoció ha envaït el Palau de Congressos aquest dissabte amb l'exaltació de la fallera major infantil de València, Paula Nieto Medina, i la seua cort d’honor. L’oratge, fresc, però assolellat, ha acompanyat l’esperat acte que començava a les 17:30 h en la mateixa ubicació en què menys de 24 hores abans es va viure l’exaltació de la fallera major, Laura Mengó.

Amb el seu espolí quars ametrina, color que ha triat perquè li recorda a les flors que planta la seua iaia, Paula i les seues dotze companyes de la cort d’honor han rebut de la mà del president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, i en el cas de Paula, també de l’alcalde de València, Joan Ribó, la banda que les acredita com a representants de les Falles del 2023.

La vesprada l’ha inaugurada un espectacle musical de la mà de les dues comissions guanyadores del XXXVI Concurs Infantil de Playbacks de la Junta Central Fallera en les modalitats de grup A i grup B. Així, Bisbe Amigó-Conca (del sector Roqueta-Arrancapins) i Acàcies-Picaio (del sector Benicalap) han fet vibrar els més menuts amb ‘Pinotxo va a escola’ i ‘Mamà, vull ser humà’, respectivament.

El somriure perenne de Paula ha brillat especialment en el moment en què son germà Miguel li ha acostat el coixí perquè reposara els peus una vegada ha pres el tron de fallera major infantil.

La tasca de mantenidora ha recaigut en Amparo Sospedra, fallera de la comissió Giorgeta-Roig de Corella i vicepresidenta de cultura de la JCF els dos darrers exercicis. Sospedra, coneguda per ser una gran impulsora del teatre en el món faller, ha dit de les tretze falleres que són "el present i el futur de la festa" i que són elles les que "recol·lecten el llegat" de les seues mares, àvies i besàvies falleres. En el seu discurs també ha recalcat que la falla "és germanor i crear vincles entre nosaltres", però també ha volgut destacar la festa com una oportunitat de "cultura i educació" on es fan centenars d'activitats que són "un espai d'aprenentatge" per als xiquets i xiquetes.

"Desbordes energia, i tota eixa passió i constància crearan una dona plena de força i coratge, un exemple de superació", ha dit de la fallera major infantil abans de dedicar unes boniques paraules a cadascuna de les integrants de la cort d'honor. En acabant, Sospedra ha tancat la seua intervenció amb un divertit número de ventrilòquia. L'acte l'ha clos la pirotècnia Nadal-Martí amb un espectacle de focs artificials.

Tal com es va fer aquest divendres en l’exaltació de la fallera major, amb la de Paula també hi ha hagut una fila 0 perquè entitats i particulars donaren un euro a l’associació Payasospital, triada per ella mateixa.

També et pot interessar

stats