La fallera major infantil de València descobreix el color del seu espolí: quars ametrina

Paula Nieto serà exaltada aquest dissabte amb la seua cort d'honor al Palau de Congressos en un acte que es podrà seguir en directe a través d’À Punt a partir de les 17:10 hores

Paula presenta el color de l'espolí
Paula presenta el color de l'espolí / Junta Central Fallera

El quars ametrina és el color que ha triat Paula Nieto, fallera major infantil de València, per a lluir-lo a l'espolí. Serà aquesta vesprada, a les 17:30 hores, quan l'estrene en la seua exaltació i la de la seua cort d'honor al Palau de Congressos.

L'espolí de Paula, elaborat per la casa Espolines de Garín, aposta per incorporar l'opció sense metall, que se substitueix per l'or vell habitualment utilitzat en els teixits antics. Alhora, s'han atenuat parts del dibuix amb trames del mateix color de fons per a ressaltar la figura principal.

L'elecció del quars ametrina no és casual per part de Paula. Segons explica la seua família, té el seu sentit en què la fallera major infantil és "una autèntica amant i una ànima lliure en la naturalesa" i quan visita la casa de la seua àvia sempre "recorre la muntanya i li encanta agafar flors", especialment de color ametrina i de tonalitats liles i morades.

L'espolí quars ametrina de Paula
L'espolí quars ametrina de Paula / Junta Central Fallera

Aquest espolí exclusiu està cosit amb una màquina de 800 agulles per a aconseguir un dibuix asimètric i sense repetició en l'ample de la tela. Quant a les seues característiques tècniques, l'espolí Fallera Major Infantil de València conté un total de 6.594 fils de seda natural d'ordit en un ample de 54 centímetres de teixit, amb unes 18 passades per centímetre en les zones de setí més les passades corresponents al dibuix.

Paral·lelament, s'ha inclòs un teixit de setí sense dibuix amb el mateix color de fons de l'espolí per a la confecció d'un cos de mànega llarga. Per la seua part, la casa La Joia Indumentaristas ha sigut l'encarregada en aquesta ocasió de la confecció del vestit.

La fallera major, Laura Mengó, també va mostrar l'espolí de color negre atzabeja hores abans de la seua exaltació, celebrada aquest divendres.

Així, aquest dissabte és el torn de Paula i la seua cort d'honor, que rebran les bandes que les acrediten com a representants de la festa de la mà del president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, i de l'alcalde de València, Joan Ribó. L'acte es podrà seguir en directe a través d’À Punt a partir de les 17:10 hores.

També et pot interessar

stats