L’Ajuntament d’Alacant dona la benvinguda a les Fogueres amb més de 300.000 llums led

Una ofrena de flors als difunts d'enguany, la Desfilada del Pregó i dos mascletaes completen els actes del primer cap de setmana fester

Façana de l'Ajuntament d'Alacant en una imatge d'arxiu
Façana de l'Ajuntament d'Alacant, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alacant s'il·luminarà aquest dijous a la nit amb 50 arcs en tons blaus i blancs, que variaran de colors, per a donar la benvinguda a les festes de Fogueres. Més de 300.000 bombetes led adornaran la façana de la casa consistorial amb la llegenda "Fogueres 2023".

L'alcalde d'Alacant en funcions i candidat del PP a l'alcaldia, Luis Barcala, i les belleses del foc, Belén Mora i Inés Llavador, encendran aquest dijous a les 21:30 hores la il·luminació de la festa gran alacantina en un acte en què també participaran la vicealcaldessa i regidora de Festes, Mari Carmen Sánchez; integrants de la corporació municipal; la presidenta de la Federació de Fogueres, Toñi Martín-Zarco, i les dames d'honor de les belleses.

La il·luminació extraordinària de Fogueres, composta per més de 700.000 leds, comprén tot l'itinerari oficial, des de l'avinguda d'Alfons el Savi fins a la plaça de l'Ajuntament, passant per la Rambla i el carrer d'Altamira.

Els dies 1 i 2 de juny s'encendran únicament les llums del recorregut oficial, de les 21:30 hores fins a la mitjanit; mentre que del 3 al 16 de juny estaran enceses de les 20:30 a les 2:00 hores. Durant la setmana gran de les festes en honor a Sant Joan, del 17 al 24 de juny, l’encesa de la il·luminació s'ampliarà a tots els barris des de les 20:30 hores a les 5:00 i finalment, del 25 al 29 de juny, estaran actives de 21:00 a 1:30 hores.

L’encesa de l’enllumenat no és l’únic acte foguerer d’aquesta setmana. Divendres el Saló Blau de l'Ajuntament d'Alacant acollirà a les 11.00 hores la presentació de la revista Festa de Fogueres 2023, que edita la Federació de Fogueres; mentre que a les 19:00 hores a la plaça d’Espanya hi haurà un acte en que el veterà foguerer de la comissió Plaça de Santa Maria honrarà la memòria dels morts aquest any. Aquest segon acte, en què hi haurà una ofrena floral, tindrà lloc davant del Monument al Foguerer i Barraquer, obra de Pepe Gutiérrez.

Després començarà la Desfilada del Pregó, que serà de la plaça d'Espanya a la de l'Ajuntament, encapçalada pels Nanos i Gegants. En el passacarrer participaran el Curs de Danses Tradicionals de la Federació i el Grup Cresol, que ballaran una dansa enfront de l'Ajuntament.

La desfilada estarà amenitzada per set bandes de música integrades en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i la Banda Simfònica Municipal tancarà la comitiva juntament amb la pregonera, Encarnita Pascual —posseïdora de l'Emblema Extraordinari de Fogueres—, les belleses del foc, les seues dames d'honor i la Federació de Fogueres. En acabar el Pregó, està programada una revetla a la Zona Ocean Race del port d'Alacant.

Per a posar el colofó als actes de benvinguda a les Fogueres, dissabte i diumenge a les 14:00 hores es dispararan dues mascletaes del cicle Pólvora Tot l'Any. La primera correrà a càrrec de pirotècnia Hermanos Sirvent i la dispararan des de la rotonda de l'avinguda de Xavier Soler, situada enfront d'un centre comercial, mentre que diumenge dispararà la pirotècnia Ferrández, a l'avinguda del Doctor Rico.

També et pot interessar

stats