Inés Llavador Castelló, proclamada bellesa del foc infantil 2023

Amb les dues màximes representants de la festa proclamades comença el compte arrere per a l'arribada de les Fogueres de Sant Joan d'enguany

Inés Llavador Castelló, durant l'acte de proclamació / À Punt NTC

Si durant la nit de dissabte es proclamava la bellesa del foc de l'any 2023, aquest diumenge era el torn de la seua homòloga infantil. El Teatre Principal d’Alacant ha sigut també testimoni de la proclamació d'Inés Llavador Castelló, de la foguera Santa Isabel, com a bellesa del foc infantil de les Fogueres d'enguany. Ella va ser la primera representant escollida, el passat 11 de novembre, un dia abans que es confirmara que Belén Mora Rosado, de la foguera Nou Alipark, seria la bellesa del foc de l'any 2023.

A l’acte, que s’ha retransmés en directe per la televisió d'À Punt, han acudit l'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, abillat de foguerer, i autoritats i màximes representants de les juntes centrals falleres de localitats com València, Elda (Vinalopó Mitjà) i Borriana (Plana Baixa), entre altres, de la junta de festes de Castelló, de la Federació de Fogueres i Barraques de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí) i de la Federació Gestora de Festejos Populars d'Elx (Baix Vinalopó).

La Bellesa del Foc infantil, les seues dames d'honor i el mantenidor de l'acte, José Francisco Mancebo Aracil
La Bellesa del Foc infantil, les seues dames d'honor i el mantenidor de l'acte, José Francisco Mancebo Aracil / À Punt NTC

Tal com es va fer en la proclamació de la vespra, Toñi Martin–Zarco, presidenta de la Federació de Fogueres de Sant Joan, ha sigut l’encarregada d'imposar les bandes a les dames d'honor i a la bellesa del foc infantil, distinció que les ha acreditades com a màximes representants de les festes d'enguany. Primerament, han sigut proclamades les sis xiquetes que acompanyaran la bellesa del foc infantil durant el seu regnat, i per últim, ha sigut el torn de Inés Llavador, que ha rebut la banda de mans de l'alcalde de la ciutat.

Com és habitual, la comunitat foguerera esperava ansiosa veure la indumentària que portaria la màxima representant, i el resultat no ha decebut. Inés Llavador ha recorregut el corredor del Teatre Principal vestint l'espolí "Bellesa del foc", de color verd pícea, compost per 45 colors de trama de seda natural i dos metalls d'or llis i or voltejat. Per a la seua confecció s'han utilitzat 6.210 fils d'ordit de seda natural. El dibuix exclusiu ha sigut creat per Vives i Marí, mentre que la confecció dels vestits, les mantellines i els davantals ha anat a càrrec de Maite Morcillo.

Amb les xiquetes ja proclamades, ha pujat a l'escenari José Francisco Mancebo Aracil, mantenidor de l'acte i director del patronat provincial de turisme de la Costa Blanca, que ha oferit un emotiu discurs a l'audiència en què ha ressaltat la vinculació a les festes. A més, ha tingut paraules per a cadascuna de les dames d'honor i per a Inés, de la qual ha dit que "està en la festa des del dia en què va nàixer".

En darrer lloc, la proclamació s'ha tancat amb les ofrenes florals i els himnes de la ciutat d'Alacant, de la Comunitat Valenciana i d'Espanya.

Aquest segon acte posa fi a un cap de setmana marcat per les proclamacions de les belleses i les dames d'honor. Les catorze xiques i xiquetes ja compten els dies que queden per al 20 de juny, data en què comencen oficialment les festes de les Fogueres de Sant Joan i la ciutat d'Alacant s'ompli de foc, música i alegria.

També et pot interessar

stats