Belén Mora Rosado, proclamada bellesa del foc 2023

L’acte, que s’ha celebrat al Teatre Principal d’Alacant, ha comptat amb la presència de representants de la festa de tota la Comunitat Valenciana

Belén Mora Rosado, durant la proclamació com a bellesa del foc 2023
Belén Mora Rosado, durant la proclamació com a bellesa del foc 2023 / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de gener 2023 - 17:58 Actualitzat: 15 de gener 2023 - 13:09

El compte arrere per a les Fogueres de Sant Joan 2023 ja ha començat. El Teatre Principal d’Alacant ha acollit aquesta nit de dissabte la proclamació de Belén Mora Rosado, de la foguera Nou Alipark, com a bellesa del foc de les festes d’enguany. El seu idil·li amb la festa va començar el passat 12 de novembre, quan va ser elegida com a màxima representant de les Fogueres, un dia després que es confirmara que Inés Llavador Castelló seria la representant infantil del 2023.

A l’acte, que s’ha retransmés en directe per la televisió d'À Punt a partir de les 19:30 h, han acudit les màximes representants de les juntes centrals falleres de localitats com València, Xàtiva o Dénia, entre altres, i de la junta de festes de Castelló i la Federació de Fogueres i Barraques de Sant Vicent del Raspeig.

Però el que moltes i molts esperaven era veure la indumentària que estrenaria Belén Mora durant la proclamació; i finalment el secret s'ha desvelat. La bellesa del foc ha recorregut l'escenari amb un espolí de color roig gerani format per 45 colors i confeccionat amb 6210 fils d'ordit de seda natural, han apuntat des de la mateixa Federació de Fogueres.

El tret d'eixida de les Fogueres 2023

L'acte ha començat amb la proclamació de les sis dames d’honor que acompanyaran Belén Mora durant el seu regnat del foc. Toñi Martín-Zarco, presidenta de la Federació de Fogueres de Sant Joan, ha sigut l’encarregada de col·locar les bandes i entregar els rams de flors a les integrants de la cort mentre els conductors de la gala citaven autors tan reconeguts com Hesse, De Beauvoir o Borges.

L’última a ser proclamada, com no podia ser d’altra manera, ha sigut la bellesa del foc 2023. Belén Mora ha rebut la banda de mans de l'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, i Martín-Zarco li ha col·locat el fermall i li ha fet entrega del ramell, mentre el pasdoble Nóvia alacantina sonava de fons. Moments després, el pare de la bellesa del foc ha portat el coixinet i l'ha col·locat davall els peus de la seua filla, com marca la tradició.

La bellesa del foc i les seues dames d'honor durant l'acte de la proclamació
La bellesa del foc i les seues dames d'honor durant l'acte de la proclamació

A continuació, ha pujat a l'escenari Amparo Navarro Faure, actual rectora de la Universitat d'Alacant i mantenidora de l'acte, que ha oferit un discurs en què ha destacat la trajectòria de les fogueres a través de la història i la figura de la dona alacantina. Per últim, la proclamació s'ha tancat amb les ofrenes florals i els himnes de la ciutat d'Alacant, de la Comunitat Valenciana i d'Espanya.

Aquest acte marca l'inici d'un any que, tant la bellesa del foc com les seues dames d'honor i tots els foguerers i barraquers, esperen poder gaudir al màxim.

També et pot interessar

stats