Alacant ja té bellesa del foc infantil 2023: Inés Llavador Castelló

La xiqueta, de la foguera Santa Isabel, ha sigut l'escollida per a ser una de les dues màximes representants de les Fogueres d’enguany

Inés Llavador Castelló, bellesa del foc 2023, en saber la decisió del jurat
Inés Llavador Castelló, bellesa del foc infantil 2023, en saber la decisió del jurat / À Punt NTC

Alacant ha escollit aquest divendres de nit la bellesa del foc infantil 2023 i les seues dames d’honor. Inés Llavador Castelló, de la foguera Santa Isabel, ha sigut elegida com la representant infantil de la festa entre les 77 candidates que es presentaven al càrrec. Amb ella, també han sigut seleccionades les sis dames d’honor que l'acompanyaran. Enguany seran Martina Espuch Abengozar, de la foguera Baver - els Antígons; Paula Saiz Ferrándiz, de la foguera Tossal Alt; Inés García Castaños, de la foguera de la Plaça de Santa Maria; Carla Gómez Polo, de la foguera Via Parc - Vistahermosa; Martina Irles Jarrín, de la foguera Àngels - Felipe Bergé, i Carmen Gómez López, de la foguera de Sant Ferran.

Una nit per a fer els desitjos realitat

L'acte ha tingut lloc a la plaça de bous d’Alacant, en una gala que portava com a lema “Tres desitjos" i amb un decorat realitzat per l'artista foguerer José Gómez Fonseca. La celebració ha començat amb un ball realitzat per xiquetes i xiquets del món de la festa, que ha precedit l’entrada dels dos presentadors: Telma García Sánchez, de la foguera Ciutat d’Assís, i Sergio Campos Buades, de la foguera Sant Ferran.

Escenari de l'elecció de la bellesa del foc infantil 2023
Escenari de l'elecció de la bellesa del foc infantil 2023 / À Punt

L’audiència ha rebut amb aplaudiments els dos conductors de la gala que, després d’una breu introducció, han donat pas a les vertaderes protagonistes de la festa: les candidates a la bellesa del foc infantil 2023. Les xiquetes han desfilat en grup i individualment per la passarel·la sempre acompanyades pels aplaudiments dels familiars, amics i festers reunits al recinte. 

El comiat de Valeria, bellesa del foc infantil 2022

A continuació, com és habitual, ha arribat el moment d'acomiadar la bellesa del foc infantil de les Fogueres de 2022, Valeria Gómez Villaescusa. La representant de la festa de l'any anterior, que ha pujat a l’escenari acompanyada per les seues dames d’honor, no ha tingut més que paraules d'agraïment per a totes les persones que les han acompanyades al llarg del seu regnat. A l'uníson, les set xiquetes han donat les gràcies i han dit adeu al públic mentre baixaven de l'escenari a ritme de dolçaina.

Bellesa del foc infantil 2023 d'Alacant, et puc assegurar que el que viuràs aquesta nit no ho oblidaràs mai Valeria Gómez Villaescusa

El moment més esperat de la nit

Les candidates a belleses del foc han tornat a desfilar per la passarel·la en un segon recorregut, però aquesta vegada, vestides amb la mantellina i el típic vestit de nóvia alacantina, uns dels trets més diferenciadors de les Fogueres.

Després hi ha entrat el notari per a llegir els noms que tota l’audiència estava delerosa de conéixer. En primer lloc, ha llegit el nom de les set xiquetes afortunades que serien dames d’honor i d'entre les quals eixiria també la pròxima bellesa del foc. Finalment, s'ha obert el huité i últim sobre que contenia el nom de la màxima representant de les festes d’enguany.

La bellesa del foc 2023 amb dues de les dames d'honor
La bellesa del foc 2023 amb dues de les dames d'honor / À Punt

Per acabar la vetlada, Telma i Sergio han donat la bona nit amb dues proclames que ja formen part indissoluble de la festa alacantina: "Ja tenim la bellesa del foc infantil d’Alacant!” i “Visca les fogueres de Sant Joan!”.

La proclamació de les belleses del foc

La proclamació de les dues belleses afortunades (per a conéixer el nom de l’altra bellesa del foc haurem d’esperar a la gala de dissabte) serà en el mes de gener al Teatre Principal d’Alacant, concretament els dies 14 i 15. Un calendari festiu que À Punt seguirà per a oferir tota l’actualitat al voltant de les Fogueres de Sant Joan d’enguany.

També et pot interessar

stats