Belén Mora Rosado, bellesa del foc 2023

La jove, de la foguera Nou Alipark, ha sigut l'escollida per a representar les Fogueres, juntament amb Inés Llavador Castelló

Belén Mora Rosado, bellesa del foc d'Alacant 2023
Belén Mora Rosado, bellesa del foc d'Alacant 2023 / Ernesto Caparros

Alacant ha elegit aquest dissabte la bellesa del foc 2023 i les dames d’honor. Belén Mora Rosado, de la foguera Nou Alipark, ha sigut escollida com una de les dues màximes representants de la festa entre les 66 candidates que es postulaven per al càrrec. Amb ella, també s'han elegit les sis dames d’honor que l'acompanyaran: Carolina García Rodríguez, de la foguera Baver-els Antigons; Belén López Molina, de la foguera Àngels-Felipe Bergé; Alba Martínez Anaya, de la foguera Sant Blai-la Torreta; Alba Martínez Quintanilla, de la foguera Barri Obrer; Paula Carpena Julián, de la foguera Avinguda Costablanca-Entreplatges, i Andrea Postigo Portes, de la foguera Florida-Portatge.

La nit de divendres es va conéixer el nom de la bellesa del foc infantil d’enguany, Inés Llavador Castelló. També van quedar seleccionades les sis dames d’honor que l’acompanyaran al llarg de tot un any: Martina Espuch Abengozar, de la foguera Baver - els Antígons; Paula Saiz Ferrándiz, de la foguera Tossal Alt; Inés García Castaños, de la foguera Plaça de Santa Maria; Carla Gómez Polo, de la foguera Via Parc - Vistahermosa; Martina Irles Jarrín, de la foguera Àngels - Felipe Bergé, i Carmen Gómez López, de la foguera Sant Ferran.

"Bona nit, Alacant!"

La gala, que portava com a lema “Bona nit, Alacant!”, s’ha tornat a celebrar a la plaça de bous, de la mateixa manera que divendres la gala d’elecció de la bellesa del foc infantil, amb l'escenari de l’artista foguerer José Gómez Fonseca en representació de la nit alacantina.

La celebració no ha tingut presentadors, sinó que, en el seu lloc, han intervingut les veus d’Arena García Fernández, de la foguera La Ceràmica, i Mario Gónzalez Díaz, assessor de presidència de la Federació de Fogueres.

Coreografia realitzada per les foguereres i els foguerers a l'inici de la gala
Coreografia realitzada per les foguereres i els foguerers a l'inici de la gala / À Punt NTC

L'acte ha començat recordant amb un to amarg la pandèmia de covid i la suspensió de les Fogueres del 2020. Però l'entrada de les candidates amb els vestits de nit ha deixat clar que aquest és un any per a celebrar. Les xiques han desfilat primerament en grup i, després de la coreografia realitzada pels foguerers i foguereres, individualment, perquè els espectadors posaren nom i cara a cadascuna de les 66 candidates.

El comiat de Marina, bellesa del foc 2022

Marina Niceto Valera, bellesa del foc 2022, ha acomiadat el seu regnat acompanyada de les dames d’honor. La jove, visiblement emocionada, ha agraït la tasca feta per l'Ajuntament d'Alacant i ha destacat la connexió amb les altres representants de les festes de Castelló i València.

Marina Niceto Valera, bellesa del foc 2022, durant el discurs de comiat del regnat
Marina Niceto Valera, bellesa del foc 2022, durant el discurs de comiat del regnat / À Punt NTC

Marina també ha tingut paraules d'agraïment per a Valeria Gómez, la bellesa del foc infantil 2022, i per a les seues dames d'honor.

Moment de conéixer el nom més esperat

Les candidates han tornat a desfilar per la passarel·la en un segon recorregut, però aquesta vegada, abillades amb la mantellina i el típic vestit de nóvia alacantina, uns dels trets més diferenciadors de les Fogueres.

Després hi ha entrat el notari, el jurat i la secretària per a obrir els sobres i llegir els noms que tota l’audiència estava delerosa de conéixer. En primer lloc, ha llegit el nom de les set dones escollides dames d’honor, de les quals també ha eixit la bellesa del foc. L'últim sobre ha revelat el nom de la màxima representant de les festes.

La proclamació de les belleses del foc

La proclamació de les belleses tindrà lloc els dies 14 i 15 de gener al Teatre Principal d’Alacant. Un calendari festiu que À Punt seguirà per a donar tota l’actualitat al voltant de les Fogueres de Sant Joan d’enguany.

També et pot interessar

stats