La Comissió Doctor Bergez - les Carolines ret homenatge al Gremi d’Artistes de Fogueres

És la seua forma de celebrar el quaranta aniversari del col·lectiu

La Comissió Doctor Bergez - les Carolines homenatja els artistes foguerers / À Punt NTC

El Gremi d'Artistes de Fogueres d’Alacant enguany fa quaranta anys i, per a celebrar-ho, la Comissió Doctor Bergez - les Carolines els vol retre homenatge dedicant-los el seu monument. L’encarregat d’elaborar la foguera serà el mestre major del gremi, Joaquín Rubio, que feia dotze anys que no firmava una foguera, ja que l’última dècada s’ha dedicat en exclusiva a la pintura. Però l’ocasió ho mereixia, ha dit a À Punt Notícies

El monument en què ja està treballant a través de les muses de la pintura, l'escultura i el disseny és “una fusió entre les fogueres d’abans i les d’ara”, i espera que estiga a l’altura de l’homenatge en tots els aspectes. 

Rubio diu que la seua foguera reivindica la importància del monument com a origen i centre de la festa, per això ha introduït un ninot del deu nòrdic Thor que, amb el seu llegendari martell “matxaca” els foguerers i els diu que “l’estructura de la foguera és la fusta, però que l’estructura de la festa és la foguera”.

En el monument, com no podia ser d’una altra manera, tampoc falta l'autocrítica d'un ofici en crisi per la pujada de preus en les matèries primeres, i els professionals especialitzats que amb la parada per la pandèmia han canviat de sector.

De fet, hi ha foguerers que no s’han pogut recuperar, assenyala Rubio, i ara cal ensenyar l’ofici a les noves generacions. “Estem en un reciclatge de formació”, explica.

Per això aquesta foguera serà un reconeixement als constructors del passat, del present i els del futur, que mantindran viva la festa.

També et pot interessar

stats