Alacant escalfa motors per a les Fogueres

Aquest dissabte s'han presentat els esbossos dels monuments especials i divendres s'inaugurà l'Exposició del Ninot a la Llotja de Peix

Les Fogueres Especials d’Alacant presenten els esbossos dels monuments d'enguany / À Punt NTC

Alacant escalfa motors per a les Fogueres 2023 quan només falta un mes per a la Plantà. Aquest dissabte s'han desvelat a l’Espai Sèneca de la ciutat els esbossos dels deu monuments grans i infantils que es plantaran en la Categoria Especial.

En la Categoria Especial de les Fogueres d'enguany hi haurà deu districtes, després de sumar-li Baver - Els Antígons, que ha passat de plantar en Primera Categoria el 2022 a debutar en la màxima secció aquest 2023. La resta de les fogueres de l'any passat repeteixen amb pressupostos més elevats: les Carolines Altes, Diputació-Renfe, Florida-Plaça de la Vinya, Florida-Portatge, Hernán Cortés, La Ceràmica, Polígon de Sant Blai, Sagrada Família i Sèneca-Autobusos.

Les Fogueres Especials d’Alacant (FEA) van decidir, per unanimitat, incrementar en un 30% els pressupostos dels monuments amb la finalitat d'“apostar per la qualitat i l'artesania, fer front a l'actual inflació i retornar, com a objectiu prioritari, el prestigi de la Categoria Especial”, ha dit el president de FEA, Josep Amand Tomàs.

L'acte de presentació dels esbossos, denominat La Crida del Foc, ha tingut el tradicional concert de música Andrés Llorens, a càrrec de la L’Harmonia Societat Musical, d’Alacant.

L'Exposició del Ninot, oberta al públic

La ciutat ja respira olor de Fogueres des d'aquest divendres, ja que la Llotja de Peix va acollir la inauguració de l'Exposició del Ninot. La mostra alberga un total de 89 ninots grans i infantils de les diferents fogueres, així com onze ninots de barraques i els dos ninots de les fogueres oficials "Geoda" i "D'Alacant al món", obres de Pedro Espadero i Sergio Gómez.

La Llotja disposa de tres sales: la primera, per als ninots grans i de barraques; la segona, per als ninots infantils i la tercera, per als ninots d'Especial. L'exposició estarà oberta fins al 16 de juny a les 19:00 hores i l'endemà, després del recompte públic de vots, es donaran a conéixer els ninots indultats que se salvaran del foc el 24 de juny.

L'horari d'obertura és de dimarts a divendres d'11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, i els dissabtes i diumenges de 10.00 a 21.00 hores. Els dilluns l'exposició estarà tancada.

A l'acte acudiren les belleses del foc d'Alacant, Belén Mora i Inés Llavador; les respectives dames d'honor; l'alcalde, Luis Barcala, i altres membres de la corporació municipal; la regidora de festes, María Carmen Sánchez, i la presidenta de la Federació de Fogueres, Toñi Martín-Zarco.

També et pot interessar

stats