Monuments, artistes constructors i la música protagonitzen el cartell de Fogueres 2023

L’obra representa per primera vegada un artista foguerer i una dona dolçainera

Imatge del cartell de les Fogueres d'Alacant 2023
Imatge del cartell de les Fogueres d'Alacant 2023 / À Punt NTC

Els foguerers, els artistes constructors i la música són els tres dels elements principals de la festa de les fogueres d’Alacant en el cartell d’enguany.  Es tracta de la primera vegada que la imatge mostra un artista foguerer i a una dona dolçainera. L'obra, que s'ha fet pública aquest dilluns i que es titular Essència, ha sigut dissenyada per la il·lustradora gràfica i foguerera de Port d'Alacant, Alba García Ponsoda. L’artista ha representat els foguerers en una desfilada que es dirigeix cap a un arc de llums. Ponsoda ha assenyalat detalls com “el fum que embolica la dolçainera, la mascletà que acompanya la desfilada i la palmera que anuncia la cremà”.

L'alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha ressaltat que aquest cartell és “un regal excepcional i una targeta representativa” de les festes. “Convida a visitar Alacant al juny i al fet que assistim, orgullosos, a presenciar totes les coses bones que estan per vindre”, ha emfatitzat. I en un sentit semblant, la regidora de Festes, Mari Carmen Sánchez, ha al·ludit a l'“estil alacantí” d'una obra que inclou les “icones fonamentals” de la festa, l'any que es compleix el 40 aniversari de la declaració de festa d'interés turístic internacional.

En la mateixa línia, la presidenta de la Federació de Fogueres, Toñi Martín-Zarco, ha valorat la tasca de l'artista, que “sorgeix de qui coneix bé les Fogueres, de qui porta tota la seua vida en elles i que hi ha posat tot la seua obstinació i saber fer perquè aquest siga un cartell per a la història”.

D'aquesta manera, Ponsoda se suma al llistat de dones que han dissenyat cartells de Fogueres, com Adelina Esther Pérez, que va crear el càrtel en 1984; Marisa Llongo Calabuig (1994); Sonia Díaz Jiménez i Gema Reig Funciños, al costat de José G. Martínez García (1996); Gloria Alemany Agulló (2001) i Rebeca Tomillo (2004). “Una llista que és curtíssima, però importantíssima”, ha assenyalat Barcala, al mateix temps que ha subratllat l'“obligació de fer de les del 2023 les millors fogueres de la història”. 

També et pot interessar

stats