Belén Mora, bellesa del foc d’Alacant: “Les fogueres són una família, el racó és el meu lloc de recolliment i de diversió”

Dels actes que els queden per davant, les màximes representants de la festa esperen especialment l'ofrena de flors

Inés Llavador i Belén Morado, màximes representants de les Fogueres de 2023, durant l'entrevista en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Encara en el núvol, les noves belleses del foc d’Alacant viuen els primers actes d’un any que, tot i que acaba de començar, les dues ja qualifiquen d’“increïble”. Inés Llavador i Belén Mora, recentment elegides com a bellesa del foc infantil i com a bellesa del foc d’Alacant han compartit un dels seus primers dies de regnat en Les notícies del matí d’À Punt, on han reconegut que ja estan impacients per viure un dels actes més esperats, la proclamació, que serà al gener.

Després d’aquest acte d’imposició de les bandes que les acrediten com a màximes representants de les Fogueres, esperen amb ganes l’ofrena, ja al juny, en la setmana gran de la festa. Belén Mora, bellesa del foc d’Alacant, assegurava que encara no es creu el càrrec que ocupa, però alhora està “il·lusionada” i “agraïda” als que l'han elegida.

La bellesa del foc del 2023, que té 25 anys i treballa en el sector del màrqueting i la comunicació, està involucrada en la festa des que tenia un any. Per a ella, “les fogueres són una família”.

Les xarxes socials són la bala perfecta per a llançar la festa cap avant Belén Mora Rosado - Bellesa del foc d'Alacant 2023

“En el racó em sent com a casa, segura, per a mi és la meua llar. El racó és com el meu lloc de recolliment, d’entreteniment, de diversió… significa moltes coses, però al voltant d’una llar”, afegia.

Respecte al futur de la festa, Belén Mora creu que les xarxes socials poden ser les grans aliades per a donar continuïtat a la festa. La nova bellesa del foc d’Alacant creu que aquestes plataformes, en especial algunes com ara Instagram o Tik Tok, poden ser “la bala perfecta per a llançar la festa cap avant”.

Quan em van nomenar per primera vegada, no m’ho creia, i la segona vegada que van dir el meu nom ja va ser... de veres? Inés Llavador - Bellesa del foc infantil d'Alacant 2023

La seua companya infantil, Inés Llavador, també relatava en Les notícies del matí que no va ser plenament conscient que era la màxima representant fins que no ho va escoltar per segona vegada: “Quan em van nomenar per primera vegada, no m’ho creia, i la segona vegada que van dir el meu nom ja va ser...de veres??”, recordava pel que fa al moment de ser elegida divendres a la plaça de bous.

Aficionades a la cuina

Estudiant de primer de l’ESO als Salesians i aficionada al ball i a la pintura, Inés espera compartir una altra de les seues aficions, la de la cuina, amb Belén, qui s’ha declarat, durant l’entrevista, una apassionada dels foguers.

Belén i Inés estrenen enguany un nou calendari d’actes, vist que han sigut elegides quasi sis mesos abans de les dates habituals. Amb la nova programació de la Federació de Fogueres, les màximes representants de la festa viuran molts més actes abans de la setmana gran de les festes. 

Inés Llavador i Belén Mora han visitat este matí la delegació d'À Punt a Alacant
Inés Llavador i Belén Mora han visitat este matí la delegació d'À Punt a Alacant / Vicent Chover (À Punt)

També et pot interessar

stats