‘Fas festa’ estarà en directe en el Pregó de les Fogueres d’Alacant

Aquest divendres, el programa d’À Punt reservat per a les festes i tradicions de la Comunitat Valenciana fa parada a Atzeneta del Maestrat, Benassal, Alboraia, Sagunt, Elda i Alacant.

Ferran Cano presenta cada divendres a les 22:00 hores el programa 'Fas Festa' d'À Punt
Ferran Cano presenta cada divendres a les 22:00 hores el programa 'Fas Festa' d'À Punt / À Punt
31 de maig 2023 - 10:27

Aquest divendres 2 de juny s’inicia el compte arrere per a les Fogueres de Sant Joan d’Alacant 2023 amb el Pregó des del balcó principal de l’Ajuntament d’Alacant. Enguany, per a homenatjar la labor dels festers i festeres, la pregonera elegida és Encarnita Pascual, la foguerera de Carolinas Altas i vídua de José María Lorente, tota una institució en les festes alacantines que va presidir durant més de quaranta anys aquesta foguera d’Especial.

El programa Fas festa d’À Punt estarà a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant en directe per a mostrar el començament de les festes patronals de la ciutat. De la mà del presentador Ferran Cano i el seu equip de reporters coneixerem millor Belén Mora i Inés Llavador, les belleses del foc de 2023. Recorrerem amb elles els enclavaments principals de la festa gran de la ciutat i que marcaran la programació especial de la radiotelevisió pública valenciana del 18 al 24 de juny.

Ferran Cano estarà ben acompanyat al plató amb Jandro, el conegut presentador i mag poc convencional, que és campió d’Espanya de màgia còmica. Junts ens faran disfrutar dels actes festius més destacats dels nostres pobles i ciutats.  

Berta ha viatjat fins a Benassal per a acompanyar als seus veins en la tradicional Romeria de Sant Cristòfol
Berta ha viatjat fins a Benassal per a acompanyar als seus veins en la tradicional Romeria de Sant Cristòfol / À Punt

A banda d’Alacant, en el Fas festa coneixerem amb els reporters més comboiants -Berta Báidez, Carles Navarro i Rosa Porta- les festes i tradicions de més pobles de la Comunitat Valenciana. Viurem la inauguració del Mesó de la Sidra i el concurs de fideuada de les Festes de la Joventut d'Atzeneta del Maestrat (Alt Maestrat). També farem amb els benassalencs i benassalenques la Romeria de sant Cristòfol de Benassal (Alt Maestrat). Eixirem de bon matí fins a l’ermita situada al mont Moncatil, a 1.117 metres d’altitud, el punt més alt de la serra d’en Segures.

Més al sud, els espectadors d’À Punt podran assistir a la festa del Miracle dels Peixets d’Alboraia (Horta Nord), que enguany és molt especial, ja que compleix 675 anys i participarem en la processó del santíssim Crist de la Fe del popular barri de Sagunt de la ciutat de València, una de les més multitudinàries.

En l’espai reservat per a les festes tradicionals valencianes ens acostarem també a les Festes de Moros i Cristians en honor de sant Antoni a la ciutat d’Elda (Vinalopó Mitjà), declarades d’interés turístic nacional, amb la seua popular entrada de bandes.

També et pot interessar

stats