La Crida torna dos anys després a les Torres dels Serrans

Les Falles 2022 comencen oficialment aquest diumenge i ho han fet amb un fort dispositiu de seguretat format per 1.800 agents de policia, 600 bombers, drons i unitats de prevenció de violència masclista

Les Torres de Serrans durant la Crida 2019
Les Torres de Serrans durant la Crida 2019 / À Punt NTC

Després de dos anys sense poder celebrar-la, com marca la tradició a causa de la covid, la Crida torna a les Torres dels Serrans aquest diumenge. L'acte, que enceta el calendari faller, és un dels més emotius per a les falleres, que amb el clàssic crit "Ja estem en Falles", animaran a tots els veïns i veïnes de València a gaudir de les festes.

Enguany, la Crida començarà a les 18:00 h amb animació musical, però no serà fins a les 19:20 h quan Carmen Martín, fallera major de València, i Nerea López, fallera major infantil, pronuncien els seus discursos. L'acte acabarà cap a les 19:40 h amb un espectacle de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Mediterráneo, i amb l'ofrena a la Mare de Déu que es farà a partir de les 20:00 hores.

Des de la Junta Central Fallera han volgut recalcar que l'esdeveniment es desenvoluparà seguint la normativa vigent actual, la qual marca l'obligatorietat d'utilitzar mascareta en els esdeveniments multitudinaris que tenen lloc en espais a l'aire lliure, com és aquest cas, però on no hi haurà restriccions d'aforament.

Els efectius policials augmenten un 30%

L'Ajuntament de València ha posat en marxa aquest dissabte el dispositiu de seguretat per a les Falles, que estarà actiu fins al 19 de març, nit de la Cremà. En comparació amb el 2019, la xifra d'agents de policia que patrullaran la ciutat durant les Falles ha augmentat un 30%, i arribaran fins als 1.800.

A més, també hi haurà 600 efectius de bombers, drons, que vigilaran els actes multitudinaris com les mascletaes, i sis unitats desplegades per la ciutat per a atendre visitants i participants, així com previndre possibles casos d'agressió cap a les dones.

Encara que la Crida marca l'inici de les celebracions, ahir ja es va poder gaudir de la tornada de la Cordà de Paterna a la ciutat de València, un espectacle on es van disparar 342 quilos de pólvora.

També et pot interessar

stats