Així serà el dispositiu de la Policia Local de València en les Falles: 1.800 agents, drons i un lloc de guàrdia a la Llotja

Es posarà també el focus en la prevenció de la violència masclista amb dues unitats de GAMA per a atendre dones víctimes d'assetjament o agressions sexuals

Presentació del dispositiu de seguretat de Falles previst a la ciutat de València
Presentació del dispositiu de seguretat de Falles previst a la ciutat de València / Twitter: @policialocalvlc

L'Ajuntament de València ha presentat aquest dimecres l'operatiu que vetlarà per la seguretat en les Falles de 2022. Unes festes que, després de dos anys afectades per la pandèmia de coronavirus, pretenen recobrar la normalitat amb la celebració de tots els actes del calendari sense restriccions sanitàries, excepte per una única particularitat: caldrà fer ús de la mascareta en interiors i esdeveniments d'afluència massiva. 

Per a la cita, l'Àrea de Protecció Ciutadana ha previst un dispositiu format per 1.800 agents de Policia Local i 600 efectius de bombers que estarà en marxa des del 26 de febrer, el dia d'abans de la Crida, fins a la nit de la Cremà, el 19 de març. A més, s'utilitzaran drons per a vigilar els espais en els actes multitudinaris com les mascletaes i hi haurà sis unitats desplegades per la ciutat per a atendre visitants i participants, així com previndre possibles casos de violència cap a les dones. 

Enguany es pararà especial atenció a les revetles i discomòbils, principalment les que se celebren davant de la Llotja i als voltants. Per a evitar que es repetisquen episodis com els de l'any 2019, quan aquestes zones d'alt valor patrimonial acabaren farcides de brutícia, s'instal·larà un lloc de guàrdia policial fix a la Llotja. 

També hi haurà un operatiu especial del grup GAMA per a combatre els possibles casos d'assetjament, agressions sexuals i violència de gènere, amb dos punts d'atenció a les víctimes. Estaran operatius del 15 al 19 de març i ubicats al carrer de l'Arquebisbe Mayoral, al costat de la plaça de l'Ajuntament, i el Pont del Real, a la vora del Jardins de Vivers. Tècnics municipals ensenyaran el protocol d'actuació davant casos de violència sexual als coordinadors de les comissions falleres. 

Com és habitual, el centre de la ciutat es tancarà totalment al trànsit rodat en els dies grans de Falles. Els talls començaran el 16 de març a l'area de Ciutat Vella, i s'estendrà als districtes adjacents d'Extramurs i l'Eixample els dies 17 i 18 amb motiu de l'Ofrena a la Mare de Déu dels Desamparats. 

Per a les mascletaes es preveu un operatiu especial format per 79 agents. No hi haurà limitacions d'aforament però sí que es controlarà l'accés al recinte de la plaça de l'Ajuntament, que es tancarà progressivament des del migdia. Per a entrar-hi caldrà dur la mascareta posada i les autoritats municipals demanen no beure ni menjar durant la disparada. Per als castells de focs artificials nocturns que es llancen des de l'antic llit del riu Túria el dispositiu serà de 112 efectius. 

Els efectius municipals treballaran en coordinació amb les altres forces i cossos de seguretat de l'Estat com la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o la Policia autonòmica per a vetlar pel correcte desenvolupament de les festes des del punt de vista ciutadà i també sanitari.

També et pot interessar

stats