Així serà la Cordà de les Falles: Seixanta tiradors de Paterna dispararan 342 quilos de pólvora

L’espectacle pirotècnic s'estrenarà com a BIC en la plaça de l'Ajuntament de València el 26 de febrer 

Imatge d'arxiu de la Cordà de Paterna
Imatge d'arxiu de la Cordà de Paterna / Ajuntament de Paterna

L'Ajuntament de Paterna ha donat a conéixer quins seran els detalls de la Cordà que se celebrarà a València amb motiu de les Falles 2022. Un total de seixanta tiradors acreditats del municipi dispararan 342 quilos de pólvora repartida en 35 calaixos en la plaça de l'Ajuntament de la capital del Túria.

La Cordà de Paterna s'estrenarà com a bé d'interés cultural immaterial (BIC) en la plaça de l'Ajuntament de València el pròxim 26 de febrer i serà l'espectacle pirotècnic que done el tret d’eixida a les Falles 2022, en virtut d'un conveni subscrit per ambdós ajuntaments.

Així, es traslladarà a la capital valenciana una mostra de la Cordà de Paterna, amb més de 200 anys d'història, per a donar a conéixer aquesta manifestació festiva i cultural local que també és festa d'interés turístic autonòmic (2007) i festa d'interés turístic nacional (2017).

L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa s'han mostrat agraïts i orgullosos "d’aquesta aliança de foc entre ciutats" que "omplirà la capital del Túria de foc, foc i foc".

"No se'ns ocorre millor lloc per a gaudir de la "millor Cordà del món", després del carrer Major de Paterna, que la plaça de l'Ajuntament de València, tan emblemàtica per als valencians i les valencianes i tan representativa per als pirotècnics", han afirmat des del consistori de Paterna.

També et pot interessar

stats