Les mascletaes: punt de prova per a mesurar el dispositiu de seguretat en Falles

La Regidoria de Protecció Ciutadana ha demanat no fumar ni consumir begudes durant les aglomeracions per a evitar els contagis

Les mascletaes seran la prova de foc per a comprovar l'èxit de les mesures de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

Aquest dimecres l’Ajuntament de València ha anunciat el dispositiu de seguretat per a les Falles d’enguany: 1.800 agents de policia que patrullaran pels carrers de la ciutat perquè la festa siga al més segura possible, un 30% més que el 2019. En les grans aglomeracions hi haurà també 112 agents de la Policia Local que reforçaran els de la Nacional. A més, des de l’aire vigilaran amb drons i helicòpters. 

Per a posar a prova aquest dispositiu les mirades estan posades en les mascletaes, que seran les primeres aglomeracions massives al carrer després de la pandèmia. La clau de l'èxit dependrà de l’ús de mascareta, raó per la qual Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana, ha recomanat no fumar ni consumir begudes durant la concentració sense distància de seguretat, per a evitar així la temptació d'abaixar-la. Així mateix, ha demanat que "la cervesa que es pren durant aquestes aglomeracions es reserve per a abans o després", per tal de garantir la seguretat de les persones assistents.

D'altra banda, el dispositiu de seguretat s’estén més enllà del coronavirus i ha tingut en compte la protecció a les dones contra les agressions sexuals, amb una unitat disponible 24 hores per a atendre denúncies i aplicar protocols. "Volem treballar amb els casals perquè ens ajuden a controlar les agressions", ha afirmat Cano, que vol "eliminar aquestes situacions tan dures que viuen les dones".

També et pot interessar

stats