La Lliga no troba proves que Cala insultara Diakhaby

El València manté el suport al seu futbolista i assegura que el fet que no s'hi hagen detectat indicis, no vol dir que no es produïra l'insult racista

Diakhaby conversa amb l'àrbitre del partit, Medié Jiménez
Diakhaby conversa amb l'àrbitre del partit, Medié Jiménez / Román Ríos (Efe)

Després d’investigar tots els suports disponibles del partit que va enfrontar al Cadis i al València al Carranza, la Lliga ha dictaminat que no hi ha proves que Juan Cala proferira insults racistes a Mouctar Diakhaby. En un comunicat, la Lliga ha explicat que s’han examinat els arxius audiovisuals i digitals disponibles, els àudios, les imatges emeses i tot el contingut difós en les diferents xarxes socials. A més, l’entitat presidida per Javier Tebas assegura que s'ha contractat una empresa especialitzada que ha realitzat una anàlisi de lectura de llavis de les converses i un estudi del comportament dels jugadors Cala i Diakhaby.

La Lliga insiteix que "reitera la seua condemna contra el racisme en totes les seues formes i manté el seu compromís de lluita permanent contra qualsevol mena de manifestació en aquest sentit, que s'ha materialitzat en la presentació de nombroses denúncies per delictes d'odi, fins i tot com a acusació particular, en anteriors procediments".

València CF: “Que no s'hagen trobat proves, no significa que no es produïra”

El València CF ha reiterat el seu "total suport" a Diakhaby malgrat que l'informe de La Lliga no haja trobat proves de l'insult racista de Cala i reitera que en cap cas canvia la seua opinió sobre el que va succeir. El club ha matisat que el que la investigació no ha pogut demostrar és que el futbolista del club andalús diguera “totes” les paraules que se li van atribuir. “Que no s'hagen trobat proves, no significa que no es produïra el fet”, ha assegurat.

 

El club del Mestalla espera que aquest episodi impulse un canvi normatiu. “L’objectiu és veure una resposta apropiada a aquest incident tan greu, veure moviment per a canviar les normatives i les actituds a l'hora de fer front a aquesta mena de problemes cada vegada que sorgisquen”. “És necessari continuar treballant amb La Lliga, les institucions i la resta dels clubs per a assegurar que aquest tipus d'incidents racistes no es repetisquen mai més”, afig l'escrit. El València destaca que la Lliga haja intentat aclarir el succeït i explica que a més de l'informe final se'ls ha explicat com s'ha desenvolupat la investigació.

El Comité de Competició de la Federació Espanyola de Futbol també ha obert un expedient extraordinari pel presumpte insult racista del Cala contra Diakhaby, després de rebre un informe del director d'Integritat i Seguretat de la RFEF, així com un escrit del València en què sol·licitava l'obertura d'un expedient disciplinari.

Segons va denunciar el jugador francés, Cala li va dir "negre de merda", la qual cosa va fer que l'equip de Javi Gracia es retirara del terreny de joc, encara que posteriorment va tornar sense Diakhaby per a reprendre el partit. En l’informa de la Lliga i segons el que es llegeix en els llavis del futbolista, aquest hauria dit: “Merda, deixa'm en pau” i “perdona, no et cabreges”.

Diakhaby, irònic

Diakhaby ha reaccionat en el seu perfil d'Instagram amb un "Entendre malament?" a una notícia amb unes declaracions de Tebas en què assegura que el francés "degué haver entés malament" les paraules de Cala.

Captura del perfil d'Instagram de Diakhaby
Captura del perfil d'Instagram de Diakhaby / Instagram

També et pot interessar

stats