Anil Murthy: "La cara de culpabilitat de Cala és evident"

El president del València assegura que el jugador del València Mouctar Diakhaby ha sigut víctima d'un greu insult racista

Mouctar Diakhaby i Anil Murthy / VCF Media

El president del València, Anil Murthy, ha comparegut al costat del jugador del València Mouctar Diakhaby, després dels fets d'ahir en el partit entre el Cadis i el València, on el valencianista va denunciar que havia rebut un insult racista del jugador del Cadis Juan Cala.

El president del València assegura que Diakhaby va ser víctima d'un greu insult racista de Cala, ja que, segons Murthy, "encara que el jugador del Cadis ho negue, tots sabem reconéixer una cara de culpabilitat i creiem totalment en la paraula del nostre jugador. Aquest tipus de comportaments són intolerables, condemnem el racisme i donem suport al Diakhaby".

El dirigent valencianista afirma que el club arribarà fins al final per a defendre el seu jugador i lluitar perquè mai més es produïsquen fets tan lamentables com els d'ahir, assegura. El president del València considera que ahir hi va haver una inacció total, que s'havia d'haver parat el partit, i defensa que l'equip blanc-i-negre se n'anara del camp. Hi tornaren perquè, diu, hagueren de complir una normativa que ha de canviar.

Murthy demana a Tebas una investigació 

El president del València, Anil Murthy, ha conversat aquest dilluns amb el president de la Lliga, Javier Tebas, i l'ha instat que s'investigue “fins al final” l'insult racista que el defensa valencianista Mouctar Diakhaby va denunciar haver rebut del jugador del Cadis Juan Cala.

A més, Murthy li ha traslladat la preocupació per l'estat anímic de Diakhaby, que continua molt afectat, com també ho estan els companys d'equip. El València considera necessari crear amb urgència uns protocols d'actuació a càrrec de la Lliga i de la Federació Espanyola, perquè aquests fets “tan lamentables” no es repetisquen amb cap jugador de cap club.

Compromís també demana que s'investigue

Compromís ha instat el govern espanyol a obrir una investigació per a aclarir l'episodi de racisme, així com a adoptar mesures per a acabar amb aquesta "pesta en l'esport".

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha presentat dues preguntes al Congrés per a saber si l'executiu obrirà una investigació i quines mesures adoptarà perquè aquests actes de vexació no tornen a passar. També el senador de la coalició, Carles Mulet, ha registrat unes preguntes sobre si el govern central instarà la comissió antiviolència a obrir un expedient sancionador i sobre quines mesures pensa adopta per a impulsar una normativa de "clara lluita contra el racisme i la xenofòbia", tant en els esports com en la resta d'àmbits.

Diumenge, després del partit, diversos polítics hi van mostrar el rebuig en xarxes socials.

També et pot interessar

stats