L'insult racista a Diakhaby sacseja el món del futbol

El Comité d'Integritat de la Federació es reunirà aquest dilluns per a estudiar l'acció de Juan Cala.

Cas Diakaby

El Comité d'Integritat de la Reial Federació Espanyola de Futbol es reunirà aquest dilluns per a valorar l'acta de l'àrbitre, David Medié Jiménez, després de l'insult racista del futbolista del Cadis, Juan Cala, al defensa del València CF, Mouctar Diakhaby, per tal d'estudiar si trasllada la denúncia al Comité de Competició. També la Lliga visionarà totes les imatges i àudios del partit per a comprovar si hi ha cap prova de l'insult que, d'altra banda, el denunciat Cala nega i que l'àrbitre no va sentir segons va reflectir en l'acta.

El món del futbol està indignat pels fets ocorreguts aquest diumenge en el partit entre el Cadis i el València a l'estadi Ramón de Carranza. El presumpte insult racista al jugador valencianista es recull en tots els mitjans i no només esportius. Un crit unànime contra el racisme, amb aplaudiments al València CF per haver abandonat el partit, però també dubtes sobre la idoneïtat d'haver tornat al camp de futbol pocs minut després.

La polèmica ara està, en primer lloc, a demostrar amb proves un insult que el jugador del Cadis rebutja. També caldrà resoldre un segon dubte: si hi hagué comunicació al València CF sobre una possible sanció si no es reprenia el partit i per part de qui.

El València ha retardat l'entrenament previst per a aquest dilluns a la ciutat esportiva de Paterna una hora. Una recuperació que estava prevista a les 10 i mitja del matí i que començarà a les 11 i mitja.

També et pot interessar

stats