El Comité de Competició obrirà expedient disciplinari a Juan Cala

El govern espanyol insta la Lliga i la Federació a concretar les mesures que cal adoptar per l'incident amb Diakhaby.

Imatge del partit entre el Cadis i el València
Imatge del partit entre el Cadis i el València

El Comité de Competició, organisme que depén de la Federació Espanyola de Futbol, obrirà expedient disciplinari a Juan Cala. La notícia arriba després de l'informe de la comissió d'integritat de la Federació i de les al·legacions prèvies presentades pel València, per les quals el comité ha decidit investigar el cas i els presumptes insults racistes del jugador del Cadis a Mouctar Diakhaby en el partit del passat diumenge al Ramón de Carranza. Uns fets que, si es confirmen, podrien implicar una dura sanció i que establirien un precedent en el futbol espanyol. El creuament de declaracions donaria pas a les actuacions institucionals.

El Cadis contraataca

El Cadis CF no ha tardat a traure un comunicat en què està d'acord que s'òbriga una investigació per a aclarir els fets. L'equip andalús manté que defendrà el seu jugador de qualsevol tipus d'acusació sense fonament, alhora que demanen que si la investigació finalitza i resol que hi ha hagut una "acusació injusta" contra Juan Cala, el mateix organisme haurà de "prendre les mesures necessàries perquè els que hagen acusat sense cap mena de proves siguen sancionats".

El Ministeri demana saber quines mesures s'hi adopten

Els comunicats arriben després que aquest dimecres el Ministeri d'Igualtat i el de Drets Socials i Agenda 2030 hagueren enviat una carta al president de la Federació de Futbol, Luis Rubiales, i al president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, per tal que els concretaren les mesures que havien adoptat o tenien previst adoptar respecte de l'incident del partit entre el Cadis i el València, i la presumpta agressió verbal racista cap al jugador francés Mouctar Diakhaby.

Des dels ministeris han volgut manifestar la seua preocupació amb situacions com aquesta, "que es repeteixen de manera puntual però constant en les competicions de futbol del nostre país".

A més, en el comunicat també mostren la plena disposició del govern espanyol en "la col·laboració interinstitucional i el nostre compromís ferm i permanent amb la lluita contra el racisme i qualsevol forma de discriminació".

Imatge del comunicat del Ministeri d'Igualtat i de Drets Socials a la Federació i la Lliga
Imatge del comunicat del Ministeri d'Igualtat i de Drets Socials a la Federació i la Lliga

També et pot interessar

stats