De la platja de Gandia al Wizink Center de Madrid: una ruta pels espais més emblemàtics de Zoo

El 2014, quan gravaven el videoclip d'Estiu a la platja de Gandia, Panxo "estava a punt de tirar la tovallola", però aquesta cançó ho va capgirar tot

Panxo i Marcos Úbeda, de Zoo, amb Bérnar Giménez, de 'Zoom', a la platja de Gandia / Zoom

Amb el programa especial de Zoom dedicat a la música en valencià, hem acompanyat Zoo pels punts més emblemàtics de la seua trajectòria. Des dels seus orígens a Gandia amb la publicació d'Estiu el 2014 fins al concert del Wizink Center a Madrid, el 3 de desembre del 2022 en la fi de la seua gira "Llepolies".

La platja de Gandia, l'origen

Panxo, líder de Zoo, tenia 32 anys quan va gravar Estiu, el primer videoclip de la banda de Gandia i en aquell moment, ell, que ja havia participat en altres projectes musicals, "estava a punt de tirar la tovallola". Així ho ha confessat a Bérnar Giménez, presentador de Zoom, a la platja de Gandia, lloc on van rodar el videoclip. "Relacione aquest lloc amb el naixement d'aquest projecte, amb un moment que em va canviar la vida, a mi i a tota la banda", diu Panxo. I és que Estiu ho va capgirar tot.

Amb 32 anys durant el rodatge del videoclip d''Estiu' a la platja de Gandia
Amb 32 anys durant el rodatge del videoclip d''Estiu' a la platja de Gandia

El Grau de Gandia, la consolidació

Al Grau de Gandia van gravar l'última de les seues cançons, "La Grauera". Panxo diu que aquest "és un lloc molt especial dels últims anys, perquè és on he viscut, on visc amb la meua xica i on ens agrada". Aquesta és una cançó dedicada a la seua xica i a tota la intimitat que aquest indret representa per a ell. Una cançó que arriba quan el projecte de Zoo ja s'ha consolidat en el panorama musical actual.

Panxo i Marcos Úbeda davant de la nau on va rodar el videoclip de "La Grauera" al Grau de Gandia
Panxo i Marcos Úbeda davant de la nau on va rodar el videoclip de "La Grauera" al Grau de Gandia

Palma de Gandia, el bressol de Tobogan

A Palma de Gandia s'ubica l'estudi d'assaig de la banda i d'aquest lloc van eixir alguns dels temes més emblemàtics del grup, entre ells, "Tobogan". Com ens conta Marcos Úbeda, integrant de Zoo, "no anàvem a traure-ho, perquè no sabíem per on enfilar-ho". Ara ja s'ha convertit en un emblema i no hi ha xaranga de poble que no la toque.

Zoo al recinte d'assatjos a Palma de Gandia, on va nàixer "Tobogan"
Zoo al recinte d'assatjos a Palma de Gandia, on va nàixer "Tobogan"

El Wizink Center de Madrid és "tocar sostre per a nosaltres"

Tocar al Wizink Center de Madrid, davant de 9.000 persones té un simbolisme innegable. "És una recompensa per a nosaltres, però també per a la resta de bandes del País Valencià". El triomf de la banda, en paral·lel al de la música en valencià, arriba en un context en què encara "sembla que cal demanar permís per a cantar o expressar-se en valencià", com diu Panxo. "Així que sí, té molt de simbolisme", conclou.

Zoo a un dels seues últims multitudinaris concerts
Zoo a un dels seues últims multitudinaris concerts

A més del Wizink, Zoo va omplir el Palau Sant Jordi, on va actuar davant de 15.000 persones el 10 de desembre del 2022. No obstant això, la banda vol tornar a retrobar-se amb el seu públic d'una manera més íntima: "Açò és com tocar sostre per a nosaltres, però també tenim ganes de tornar a un circuit més local i més menut que creiem que també és important que no es perda".

També et pot interessar

stats