Ventresca escabetxada, albergina xinesa i romesco

Fàcil
2 hores
2 persones

Una recepta amb molt de sabor i textura

Ventresca escabetxada, albergina xinesa i romesco
Ventresca escabetxada, albergina xinesa i romesco
19 de setembre 2022 - 20:00

Hui prepararem un plat amb un gran sabor i textura, que conté ventresca escabetxada, albergina xinesa i romesco.

La ventresca és la peça ubicada en la part inferior del peix, més pròxima al ventre, per això el seu nom.

  • 200 g de ventresca fresca
  • 300 ml d’oli d’oliva 0,4°
  • 100 ml de vinagre de xerés
  • 1 ceba
  • 4 alls
  • 1 carlota
  • Pebre negre
  • Llorer
  • Brots tendres

Per al romesco:

  • 50 g d’ametla crua
  • 5 alls
  • 3 tomaques de pera
  • 1 rameta de julivert
  • Oli OVE
  • Vinagre de poma

Per a l’albergina:

  • 1 albergina
  • 1 ceba
  1. Netegem i trossegem la ventresca.
  2. Tallem la ceba, els alls i la carlota a daus i ho saltem amb un raig d’oli.
  3. Hi afegim les espècies, el vinagre i l’oli, i deixem que es coga uns deu minuts.
  4. Deixem que es refrede una mica i hi incorporem els trossos de peix.
  5. Ho deixem macerar durant 24 hores.
  6. Per al romesco, rossegem en oli els alls pelats i l’ametla.
  7. Quan estiga ben fet, hi afegim les tomaques trossejades i el julivert.
  8. Ho deixem coure uns 15 minuts.
  9. Hi afegim vinagre, ho triturem i ho rectifiquem de sal i d’aigua, si cal.
  10. Tallem i saltem l’albergina amb una mica de ceba picada.
  11. Ho servim amb una base d’albergina, la ventresca, uns punts de romesco i ho decorem amb uns brots tendres.

Informació nutricional

L'albergina conté un rar antioxidant conegut com nasunina que és extremadament beneficiós. La nasunina té la capacitat d'ajudar les cèl·lules a rebre i usar nutrients dels aliments, i també a descartar les deixalles. Sense antioxidants, les toxines i les deixalles s'acumulen i poden provocar malalties com l’artritis o malalties.

També et pot interessar