Directes
Ara en la televisió
TRES DE CASA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Truita marinera

Intermedi
20 minuts
2 persones

La truita du diferents ingredients procedents de la mar

Truita marinera
23 d'agost 2022 - 20:00
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pimentó roig
  • 4 ous
  • 500 g de gambes xicotetes
  • 500 g de clòtxines
  • Julivert
  • Oli verge extra
  • Sal
  • Pebre

Per als xips de remolatxa:

  • 1 remolatxa
  • Oli verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Herbes al gust

Per a la salsa tàrtara:

  • 150 g de maionesa
  • 1 ou dur
  • 20 g de tàperes
  • 20 g de cogombrets en vinagre
  • 20 g de ceba tendra
  • 40 g de mostassa
  • Cebollí
  1. Netegem les clòtxines i les cuinem al vapor.
  2. Les traiem de les valves o closques i les reservem.
  3. Tallem finament la remolatxa, l'adobem amb oli, sal, pebre, herbes i l'enfornem.
  4. Piquem els ingredients de la salsa tàrtara i els mesclem amb la maionesa.
  5. Sofregim els pimentons i la ceba i hi afegim les gambes pelades i el julivert.
  6. Hi incorporem les clòtxines.
  7. Batem els ous i els afegim al conjunt.
  8. Quallem la truita per les dues cares.

La remolatxa és una de les hortalisses més riques en sucre. No obstant això, aporta poques calories i, en ser rica en fibra, aquests sucres s'absorbeixen lentament. També és font d'àcid fòlic, vitamina C i potassi, a més de fòsfor. Rica en àcid oxàlic, pot incrementar la quantitat d'oxalat en l'orina, la qual cosa no és bona per a la gent que pateix de pedres al renyó.

Receptes amb peix