Directes
Ara en la televisió
LA FINESTRA ESPORTIVA

Truita d'arròs

Fàcil
45 minuts
2 persones

De l'Alt Maestrat

Truita d'arròs
03 d'abril 2023 - 19:59
  • 2-3 ous 
  • 2 cullerades soperes d’arròs 
  • 2 alls
  • Julivert fresc
  • Paltrota
  • Oli OVE
  • Sal

Per al caldo de carn:

  • 1 kg d’ossos variats de vedella
  • 5 l d’aigua
  • 2 carlotes
  • 1 branca d’api
  • 1 porro
  • 1 tomaca
  • 1 ceba
  • 1 got de vi negre
  • Llorer
  1. Enfornem a 180 ºC els ossos i les verdures durant 1 hora.
  2. Les posem a coure en una olla amb aigua.
  3. Desglacem la safata de forn amb el vi.
  4. Aboquem els sucs a l’olla i ho deixem coure durant 3-4 hores, aprox.
  5. Batem els ous amb els alls i el julivert picats i l’arròs.
  6. Fem una truita amb esta mescla.
  7. Li afegim una mica del caldo de carn.
  8. Hi incorporem uns trossets de paltrota.
  9. Ho deixem coure 20 minuts a foc baix.
  10. Ho servim ben calent.

Nutrició: caldo de carn

Si el caldo es fa de manera casolana, amb carn fresca, sense additius ni sal, i es desgreixa oportunament, és un magnífic producte, molt saludable, que permet extraure els nutrients i els col·làgens dels ossos i de la carn. De la mateixa manera , com més temps es coga, més sabor tindrà, i podem dir el mateix sobre els nutrients: com més llarga siga la cocció, més nutrients de la carn es transvasaran al caldo.

Si adquirim caldos comercials, per molt que porten els termes “casolà”, “natural”, o “tradicional” i que es facen com a casa, però en grans quantitats, ens hem de fixar en el percentatge mínim de producte que porten, si porten additius i conservants, i principalment en el contingut en sal, que sol ser el punt “dèbil” d’estos caldos. Si trobem un caldo amb més cos o més consistent, segurament serà perquè porta algun tipus de midó. Perquè ho entenguem tots i totes, hi ha caldos i després hi ha “aigua amb coses”.

Receptes amb carn Receptes d'arrossos

També et pot interessar