Tonyina Bloody Mary
Amb Carlos Medina
Hui cuinarem un tàrtar de tonyina blanca amb maduixes. El farem dins d’una tomaca valenciana a la qual li posarem una miqueta de tabasco, i així ens quedarà una tonyina Bloody Mary. Aquesta recepta tan avantguardista arriba de la mà del xef i consultor gastronòmic Carlos Medina.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 100 g de tonyina blanca
- 2 tomaques valencianes
- Reducció de Pedro Ximénez
- Salsa tabasco
- Ceba tendra
- Api
- Maduixes silvestres
- Vitet verd fresc
- Caviar d’oli d’oliva i “wasabi”
- Alfàbega “baby”
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Tallem la tomaca per la mitat i la reservem.
- Trossegem la ceba, una mica de tomaca i ho barregem tot dins d’un pot.
- Hi incorporem la tonyina tallada a daus.
- Hi afegim la salsa tabasco, oli i sal, ho barregem i ho reservem perquè es marine.
- Posem el marinat sobre la mitja tomaca.
- Hi afegim els vitets i l’api tallats finets, les maduixes, unes fulletes d’alfàbega, unes gotetes de la reducció de Pedro Ximénez i unes perletes de caviar d’oli d’oliva.
Nutrició: la tonyina
La tonyina constitueix una font d'alt valor nutricional en la nostra dieta, i és a més un dels peixos blaus més consumits al nostre país. La seva carn posseeix un 3,3% de greix, per tant podem dir que és un peix gras, però es tracta d'un greix saludable ric en àcids grassos omega-3, que ajuda a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids en sang.
Entre les diferents propietats de la tonyina també trobem diferents vitamines i minerals. Per exemple, entre les vitamines del grup B, destaquen la B3, B6 i B12 en majors quantitats i la B1, B2 i B9 en quantitats més reduïdes. Quant als minerals, destaquen el potassi, fòsfor i seleni, però també conté magnesi, ferro i iode.