Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS

Timbal de corder amb puré de cigrons, bajoqueta i avellanes

Intermedi
4 persones

Un viatge pel Mediterrani oriental

Timbal de corder amb puré de cigrons, bajoqueta i avellanes
13 de setembre 2022 - 20:00
  • 4 colls de corder
  • 2 cebes
  • 3 tomaques
  • 5 alls
  • 3 fulles de llorer
  • 3 claus
  • 8 prunes fresques
  • Pebre negre en gra
  • Canella en rama
  • Oli OVE
  • Herba-sana
  • Ametles torrades
  • Pebre blanc
  • Sal

Per al puré de cigrons:

  • 500 g de cigrons cuits
  • Oli OVE
  • Ratlladura de llima
  • Canella en pols
  • Anou moscada
  • Pebre blanc
  • Sal
  1. Sofregim tota la verdura amb les espècies.
  2. Hi afegim els colls salpebrats i ho cobrim amb aigua.
  3. Deixem que es cuine a foc lent.
  4. Una vegada estiguen cuits, esmollem la carn i colem el caldo.
  5. Triturem els cigrons, hi afegim les espècies i la ratlladura de llima, l’oli i el pebre.
  6. Ho rectifiquem d'aigua si es queda molt espés.
  7. Per altra part, li llevem el pinyol a les prunes, les tallem a quarts i les saltem lleugerament.
  8. Amb l’ajuda d’un motle, rossegem en una paella el corder i hi afegim una mica de caldo.
  9. Posem en un plat una mica de puré de cigrons, el timbal de corder damunt i les prunes. Ho empolvorem amb una mica d’ametla torrada i unes fulles d’herba-sana.

Coll de corder

És una carn saludable sempre que la quantitat i la freqüència del consum siga moderada, ja que té un alt de contingut de greixos que augmenten el colesterol. És una font de proteïnes d'alt valor biològic. Ens aporta les vitamines i minerals necessaris per a combatre el dèficit de ferro.

Servit amb les guarnicions que li hem fet hui, és un plat completíssim i molt nutritiu.

També et pot interessar