Tacos d'insectes
Hem de menjar de tot
Ingredients
- 50 g d’insectes
- 50 g de dacsa congelada
- 3 alls
- 1 alvocat
- 1 tomaca de pera
- 1 pimentó verd
- 1 pimentó roig
- 1 llima dolça
- 1 vitet fresc roig
- Oli OVE
- Sal
Per a les coques:
- 175 g de farina de dacsa precuita
- 275 g d’aigua
- Sal
Elaboració
- Per a les coques, pastem la farina amb l’aigua i una mica de sal.
- Dividim la massa en boles, les aplanem, els donem forma redona i les torrem a la planxa.
- Per al farciment, tallem els pimentons, la tomaca i l’alvocat xicotets.
- Hi afegim la dacsa i ho adobem amb sal i suc de llima dolça.
- En una paella, saltem els alls amb una mica de vitet.
- Hi afegim els insectes i ho saltem tot.
- Omplim els tacos amb les verdures i els insectes.
Nutrició: insectes
Són una font important d'aminoàcids i tenen un valor biològic comparable al de la vedella o el porc. A més, posseeixen un valor proteic de gran qualitat. Per exemple, la farina d'insecte conté fins a un 60% de proteïna. Així mateix, és important destacar el seu nivell de greixos, ja que els insectes acumulen molt pocs greixos saturats, encara que són molt rics en poliinsaturats, com l'omega-3, per la qual cosa podrien ser una bona alternativa també al peix.
Per si no fora suficient, també són rics en micronutrients, ferro, coure, magnesi i vitamines del grup B, a més de fibra. Hi ha estudis que afirmen que la fibra dels exoesquelets dels insectes té efectes antioxidants, fins i tot són capaços de disminuir els nivells de glucèmia i de colesterol en sang. Si bé encara les investigacions en este camp d'estudi són insuficients, les evidències científiques recollides fins hui apunten al fet que hi ha beneficis que val la pena tindre en compte.