Directes
Ara en la televisió
COMUNITAT VALENCIANA NATURA VIVA
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Sépia farcida de pisto amb sangatxo

Intermedi
35 minuts
4 persones

Un plat molt saborós per a quatre persones

Sépia farcida de pisto amb sangatxo
05 d'agost 2022 - 20:00
  • 4 sépies brutes xicotetes
  • Farina
  • 3 cebes
  • 5 alls
  • 1 pimentó roig
  • 1 albergina
  • 4 tomaques
  • 200 g de sangatxo
  • Pinyons
  • Julivert fresc
  • 200 ml de caldo de peix
  1. Sofregim l'all, la ceba i el pimentó.
  2. Hi agreguem l’albergina i la tomaca.
  3. Hi afegim el sangatxo, els pinyons i el julivert.
  4. Deixem que coga i ho reservem.
  5. Netegem les sépies i guardem la melsa i la tinta.
  6. Rossegem una ceba i hi agreguem la melsa i la tinta.
  7. Hi afegim caldo de peix i deixem que coga. Triturem la salsa, la colem i la reservem.
  8. Enfarinem les sépies i les fregim.
  9. Farcim les sépies amb el pisto i les servim damunt de la salsa.

Com netejar bé la sépia:

Totes les sépies tenen una pell interna.

El primer pas és obrir la sépia per la meitat i retirar amb els dits la capa interior transparent. Després, llevem la barca de la sépia, traiem amb cura la bossa de tinta que hi ha a l'interior i la reservem.

A continuació, rentem la sépia i retirem, amb l'ajuda d'un ganivet, la capa fina que recobreix l'exterior.

Per a acabar, la tallarem d'una manera o la deixarem sencera, en funció de com la preparem.

Receptes amb peix