Directes
Ara en la televisió
CERTAMEN PROVINCIAL DE BANDES 2018

Risotto de floricol amb salmó

Fàcil
35 minuts
2 persones

Sabor italià

Risotto de floricol amb salmó
02 d'abril 2024 - 11:10
  • 200 g d'arròs redó
  • 200 g de salmó fresc
  • 200 g de molles de floricol congelades 
  • 200 g de ceba congelada
  • Nata líquida
  • Caldo de pollastre 
  • Formatge Grana Padano
  • Ceba cruixent 
  • Anet sec
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim la ceba fins que quede daurada.
  2. Hi afegim la floricol i l’arròs.
  3. Hi incorporem el caldo a poc a poc i ho deixem coure.
  4. Ho lliguem amb nata i formatge ratllat.
  5. Torrem el salmó i l’empolvorem amb anet.
  6. Servim el salmó amb el risotto.
  7. Ho acabem amb ceba cruixent.

Parmesà o "grana padano"?

El formatge grana padano no és formatge parmesà, però són molt semblants en aparença i textura, i potser és fàcil confondre’ls. Es tracta d’una distinció més per qüestions de denominació d’origen, ja que l’elaboració és semblant i les diferències principals venen de la raça i alimentació de les vaques i de l’envelliment del formatge (el parmesà es cura un mínim de 12 mesos i el grana, 9).

Per a molta gent, tots els formatges durs d'Itàlia són formatge parmesà, i utilitzen eixa paraula de manera intercanviable. Als Estats Units, qualsevol formatge de llet de vaca que tinga una corfa dura i trencadissa, amb una textura granular, que es puga ratllar fàcilment, es pot etiquetar com a parmesà. Al final, la diferència entre l’un i l’altre el marca la qualitat del producte, independentment de si és parmesà o grana padano. 

Receptes del món Receptes d'arrossos