Directes
Ara en la televisió
CADENA DE VALOR 3.0
Ara en la ràdio
EL MUR. ELS NOMS DE LA MEMÒRIA (reemissió)

Ranxo mariner

Fàcil
40 minuts
4 persones

Amb Iván Alemán

Ranxo mariner
16 de juny 2023 - 19:59
  • 1 l de caldo de peix
  • 1 polp de 2 kg
  • 1 pimentó roig
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 llesca de pa
  • 2 tomaques
  • 4 creïlles
  • Llorer
  • Pebre roig dolç
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal

Per al allioli:

  • 2 alls
  • 1 rovell d’ou
  • 1 creïlla cuita
  • Oli OVE
  1. En una cassola amb aigua, posem a coure el polp.
  2. Enfornem el pimentó roig, les tomaques i els alls, amb una llesca pa i un rall d’oli, a 180 ºC durant 15 minuts.
  3. Ho pelem tot, ho triturem i ho reservem.
  4. En una cassola baixa, sofregim la ceba.
  5. Hi afegim pebre roig, les verdures triturades, llorer i el caldo de peix.
  6. Quan comence a bollir, hi incorporem les creïlles trencades, el polp trossejat i ho deixem coure.
  7. Fem un allioli amb els alls, una creïlla cuita, un rovell d’ou i oli.
  8. Servim el ranxo acompanyat de l’allioli.

Nutrició: polp

El polp té un alt contingut en proteïnes d’alt valor nutritiu, és baix en greixos i colesterol, i la seua aportació calòrica també és baixa. Pel que fa als minerals, destaca el seu contingut en potassi, calci, sodi i, sobretot, iode. Entre les vitamines, destaquen les del grup B, sobretot els folats, i la vitamina E.

Receptes amb peix Receptes valencianes

També et pot interessar