Directes
Ara en la televisió
ZOOM
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Púding de bresquilles, polvorons i torró

Fàcil
2 hores
4 persones

Una segona vida

Púding de bresquilles, polvorons i torró
26 de desembre 2022 - 19:59
  • Ingredients per a 4 persones - Dificultat baixa / Temps: 2 h
  • 400 g de bresquilles en almívar
  • 100 g de torró dur 
  • 50 g de peladilles
  • 1 l de llet
  • 6 ous
  • 5 polvorons o mantegades
  1. Coem l’almívar fins a obtindre’n un caramel.
  2. Aboquem el caramel en el fons d’un motle.
  3. Trossegem les bresquilles i les posem per damunt del caramel.
  4. Per altra part, batem els ous amb la llet.
  5. Hi incorporem els polvorons i el torró trossejats i ho barregem tot.
  6. Aboquem esta mescla al motle.
  7. Ho enfornem al bany de maria a 160 °C durant 45 minuts, aprox.
  8. Ho deixem refredar i ho servim amb les peladilles.

El púding

En el seu origen, un púding són unes postres dolces fetes a base de molla de pa, bescuits, arròs o sèmola, amanit amb fruita fresca, seca o confitada, i espècies, tot lligat amb ous o una crema, en general cuit en un motle. Però també hi ha púdings salats que es poden fer amb verdures, inclús amb carns.

Encara que no és exacte ni correcte, per a entendre’ns, podríem dir que un púding és una mena de flam “farcit” amb altres productes. Es cou sempre al bany de maria i l’ou i la llet són els elements que unifiquen la resta d’ingredients.

Postres Receptes de Nadal