Pizza napolitana
La vera pizza napoletana!
Ingredients
- 500 g de farina de força
- 290 g-335 g d'aigua tèbia
- 10 g de sal
- 2 g de rent fresc
Per al farcit:
- Salsa de tomaca
- Mozzarella
- Pernil dolç
- Orenga seca
- Oli OVE
Elaboració
- Pastem els ingredients de la massa fins a obtindre’n una textura homogènia.
- La deixem fermentar en fred, tapada, durant 8 hores.
- Dividim la massa en tres porcions, els donem forma redona i les reservem en fred i tapades durant 24 hores.
- Estirem la massa amb les mans i hi disposem els ingredients per damunt.
- Enfornem la pizza a la màxima potència.
La història de la pizza
Les primeres elaboracions paregudes al que seria la pizza es remunten a l'antiga Grècia, on es consumia una espècie de pa pla anomenat plakous que es cobria amb olis i herbes aromàtiques. Tots estos pans plans són molt comuns al voltant del Mediterrani, com les nostres coques o els pans turcs.
La pizza tal com la coneixem hui en dia va sorgir a Itàlia a partir del segle XVI, a la ciutat de Nàpols. La pizza original era un menjar típic entre les classes populars i es venia als carrers, als mercats i a les tavernes. La primera pizzeria registrada com a tal va ser l’"Antica Pizzeria Port'Alba", oberta a Nàpols el 1830.
La pizza original era molt senzilla, amb una base de massa de pa pla, salsa de tomaca, formatge de búfala i oli d'oliva. Amb el temps, la pizza va anar evolucionant i s’hi van anar afegint més ingredients (carn, verdura, peix, marisc i altres). Però l'autèntica pizza italiana es considera un plat nacional a Itàlia i està regulada per una llei que estableix els ingredients i les característiques que ha de complir perquè es puga considerar “autèntica”.