Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

Pizza napolitana

Fàcil
30 minuts
4 persones

La vera pizza napoletana!

Pizza napolitana
12 de maig 2023 - 19:59
  • 500 g de farina de força
  • 290 g-335 g d'aigua tèbia
  • 10 g de sal
  • 2 g de rent fresc

Per al farcit:

  • Salsa de tomaca
  • Mozzarella 
  • Pernil dolç 
  • Orenga seca
  • Oli OVE 
  1. Pastem els ingredients de la massa fins a obtindre’n una textura homogènia.
  2. La deixem fermentar en fred, tapada, durant 8 hores.
  3. Dividim la massa en tres porcions, els donem forma redona i les reservem en fred i tapades durant 24 hores.
  4. Estirem la massa amb les mans i hi disposem els ingredients per damunt.
  5. Enfornem la pizza a la màxima potència.

La història de la pizza

Les primeres elaboracions paregudes al que seria la pizza es remunten a l'antiga Grècia, on es consumia una espècie de pa pla anomenat plakous que es cobria amb olis i herbes aromàtiques. Tots estos pans plans són molt comuns al voltant del Mediterrani, com les nostres coques o els pans turcs.

La pizza tal com la coneixem hui en dia va sorgir a Itàlia a partir del segle XVI, a la ciutat de Nàpols. La pizza original era un menjar típic entre les classes populars i es venia als carrers, als mercats i a les tavernes. La primera pizzeria registrada com a tal va ser l’"Antica Pizzeria Port'Alba", oberta a Nàpols el 1830.

La pizza original era molt senzilla, amb una base de massa de pa pla, salsa de tomaca, formatge de búfala i oli d'oliva. Amb el temps, la pizza va anar evolucionant i s’hi van anar afegint més ingredients (carn, verdura, peix, marisc i altres). Però l'autèntica pizza italiana es considera un plat nacional a Itàlia i està regulada per una llei que estableix els ingredients i les característiques que ha de complir perquè es puga considerar “autèntica”.

Receptes del món Receptes fàcils

També et pot interessar