Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Pebrereta tallada

Fàcil
45 minuts
4 persones

Com a Finestrat

Pebrereta tallada
26 de setembre 2023 - 20:05
  • 150 g de tonyina de sorra
  • 350 g de carabassa
  • 2 pimentons rojos
  • 2 tomaques
  • 1 nyora
  • 4 alls
  • 1 llesca de pa
  • Julivert
  • Ametles 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Posem la tonyina a remulla unes 8 hores.
  2. La rentem bé i la reservem.
  3. Sofregim els pimentons amb els alls i la carabassa.
  4. Hi afegim la tomaca, la tonyina esmicolada i un got d’aigua i ho deixem coure a foc baix.
  5. Preparem una picada ametles fregides i el pa fregit.
  6. Hi afegim la nyora i ho piquem bé.
  7. Incorporem la picada al calder i ho deixem coure.
  8. Ho servim amb jolivert fresc.

Les pebreretes de les Marines

Les pebreretes són molt típiques a la Marina Baixa, però també a la Marina Alta, el que passa és que ací, a més que varien alguns ingredients, s’anomenen tomacats, mulladors d'espineta o sangatxo.

En aquest cas, l'hem feta amb tonyina salada, però és molt habitual fer les pebreretes amb sangatxo. El sangatxo és la part negra i sangonosa de la carn del peix que s'acumula al llarg de l'espina dorsal i es retira durant el procés de salaó. El sangatxo se'l quedaven els pescadors perquè no era comercial, ningú el volia pel seu gust fort.

Receptes valencianes Receptes amb peix

També et pot interessar