Paparajotes oriolans

Fàcil
2 hores
4 persones

Influència murciana

Paparajotes oriolans
Paparajotes oriolans
19 d'octubre 2023 - 20:10

Cuinem unes postres oriolanes, però que també es mengen a Múrcia i són una bona mostra de la influència entre la cuina de valenciana i la de la regió veïna. Els afegirem maduixa per a donar-li un toc fresquet. 

Anota!

  • 8 fulles grans de llimera
  • 80 g de farina
  • 50 g de sucre
  • 20 g de rent químic
  • 2 ous
  • Ratlladura de llima
  • Oli suau
  • Sucre
  • Canella

Per al gelat:

  • 300 g de maduixes congelades
  • 300 g de plàtan congelat
  • 100 g de mascarpone o formatge crema
  • Suc de llima
  1. Batem bé els ous amb el sucre i l’oli.
  2. Hi afegim la ratlladura de llima, la farina i el rent.
  3. Ho batem fins a obtindre una mescla homogènia.
  4. Rentem les fulles de llimera i les eixuguem.
  5. Les arrebossem amb la pasta i les fregim.
  6. Les deixem escórrer sobre paper.
  7. Triturem la fruita congelada amb el formatge i el suc de llima.
  8. Ho empolvorem amb sucre i canella.
  9. Ho servim junt amb el gelat.

La influència culinària murciana

La influència culinària murciana a la Comunitat Valenciana és notable a causa de la proximitat geogràfica i a les similituds en ingredients i tècniques culinàries. Per exemple:

  • Arròs a banda: aquest plat és una variant de l'arròs a la tanda murcià. Es prepara amb arròs, peix i marisc i se serveix amb allioli.
  • L’arròs amb conill i caragols: aquest és un plat tradicional en les dos regions. Es fa amb arròs, conill, caragols i espècies com el pebre roig i el safrà.
  • Ensalada murciana: feta amb tomaca, ceba, pimentó verd, olives negres i tonyina, és una ensalada fresca i saludable que es troba en tota la Comunitat Valenciana.
  • Tarta de la abuela: encara que no és exclusiva d'estes dos regions, el pastís de l'àvia, amb capes de galleta i crema de xocolate o natilles, són unes postres populars en les dos àrees.

També et pot interessar

stats