Paparajotes oriolans
Influència murciana
Cuinem unes postres oriolanes, però que també es mengen a Múrcia i són una bona mostra de la influència entre la cuina de valenciana i la de la regió veïna. Els afegirem maduixa per a donar-li un toc fresquet.
Anota!
Ingredients
- 8 fulles grans de llimera
- 80 g de farina
- 50 g de sucre
- 20 g de rent químic
- 2 ous
- Ratlladura de llima
- Oli suau
- Sucre
- Canella
Per al gelat:
- 300 g de maduixes congelades
- 300 g de plàtan congelat
- 100 g de mascarpone o formatge crema
- Suc de llima
Elaboració
- Batem bé els ous amb el sucre i l’oli.
- Hi afegim la ratlladura de llima, la farina i el rent.
- Ho batem fins a obtindre una mescla homogènia.
- Rentem les fulles de llimera i les eixuguem.
- Les arrebossem amb la pasta i les fregim.
- Les deixem escórrer sobre paper.
- Triturem la fruita congelada amb el formatge i el suc de llima.
- Ho empolvorem amb sucre i canella.
- Ho servim junt amb el gelat.
La influència culinària murciana
La influència culinària murciana a la Comunitat Valenciana és notable a causa de la proximitat geogràfica i a les similituds en ingredients i tècniques culinàries. Per exemple:
- Arròs a banda: aquest plat és una variant de l'arròs a la tanda murcià. Es prepara amb arròs, peix i marisc i se serveix amb allioli.
- L’arròs amb conill i caragols: aquest és un plat tradicional en les dos regions. Es fa amb arròs, conill, caragols i espècies com el pebre roig i el safrà.
- Ensalada murciana: feta amb tomaca, ceba, pimentó verd, olives negres i tonyina, és una ensalada fresca i saludable que es troba en tota la Comunitat Valenciana.
- Tarta de la abuela: encara que no és exclusiva d'estes dos regions, el pastís de l'àvia, amb capes de galleta i crema de xocolate o natilles, són unes postres populars en les dos àrees.