Directes
Ara en la televisió
A LA FRESCA

Papada d'ibèric amb tòfona i caviar

Fàcil
2 hores
4 persones

De luxe

Papada d'ibèric amb tòfona i caviar
  • 1 papada de porc ibèric
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 porro 
  • 1 carlota 
  • Ous frescos de llissa cabuda, areng o lumpus
  • Cebollí fresc
  • Pebre negre en gra
  • Sal 

Per a la crema de tòfona:

  • 8 escalunyes 
  • 2 alls 
  • Caldo de la cocció de la papada
  • Oli de tòfona 
  • Pasta de tòfona
  • Oli OVE
  • Mantega 
  • Conyac

Per al puré:

  • 500 g de creïlles
  • 1 llima
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Bollim la carn amb la carlota, el porro, els alls i pebre.
  2. Ofeguem l’escalunya i els alls.
  3. Hi afegim la pasta i loli de tòfona i ho flamegem amb conyac.
  4. Hi incorporem caldo de la cocció i ho deixem reduir.
  5. Ho triturem, hi afegim la mantega i ho emulsionem.
  6. Bollim les creïlles i en fem puré amb suc de llima, sal, pebre i oli.
  7. Daurem la carn i la servim amb la crema i el caviar.

Nutrició: caviar

El seu contingut proteic és prou elevat, i el seu greix és ric en àcids grassos poliinsaturats, especialment omega-3. Té un contingut en colesterol també elevat, però la seua contribució a la dieta no és significativa atés que es consumeix de manera ocasional i en racions molt xicotetes. Respecte als succedanis de caviar, aquestos posseeixen menys calories, proteïnes i, en general, menys nutrients que el caviar autèntic.

Receptes amb carn

També et pot interessar

Veure totes les activitats