Directes
Ara en la televisió
LES CANÇONS DE LES FERETES

Pans al vapor farcits de salmó

Intermedi
135 minuts
4 persones

Bon profit!

Pans al vapor farcits de salmó
  • 250 g de farina de blat
  • 20 g de sucre
  • 3 g de rent fresc
  • 120 ml d'aigua
  • 15 ml d'oli de gira-sol

Per al farcit: 

  • 100 g de salmó fumat 
  • 290 g de pimentó torrat a tires
  • Formatge d’untar 
  • Moixama 
  • Cebollí fresc
  • Anet fresc

Per a la salsa:

  • Anet fresc 
  • Llima espremuda
  • Oli OVE
  1. Barregem la farina amb el rent, el sucre, l’oli i l’aigua.
  2. Ho pastem bé i deixem reposar la massa tapada fins que doble la grandària.
  3. Piquem el salmó, la moixama i el pimentó, i ho mesclem amb el formatge.
  4. Hi afegim el cebollí picat i l’anet, ho barregem tot i ho reservem.
  5. Formem boles amb la massa i les estirem.
  6. Farcim els panets, els tanquem i els deixem fermentar durant 45 minuts més.
  7. Coem els panets al vapor durant 10 minuts, aprox.
  8. Fem una salsa emulsionant oli, suc de llima i anet picat.
  9. Servim els panets amb la salsa.

L'anet

L’anet és una aromàtica molt pareguda al fenoll o a l’anís. Resulta una de les aromàtiques que millor combinen amb el salmó, encara que eixe matrimoni sembla que ja siga indissociable i quasi ja no concebem el salmó sense posar-li anet. És un ingredient bàsic en molts països i indispensable en les cuines dels països nòrdics i bàltics, on s'usa per a l'elaboració d'adobats, marinats, plats de peix, ensalades, salses. El podem trobar fresc o dessecat. Sempre és millor utilitzar-lo fresc, perquè se n'aprecia millor el gust.

Receptes amb peix

També et pot interessar

Veure totes les activitats