Directes
Ara en la televisió
SANTA MISSA

Ous a la benedictina

Fàcil
35 minuts
4 persones

Anem de brunch

Ous a la benedictina
  • 200 g de salmó fumat
  • 4 llesques de pa de brioix 
  • 4 ous frescos
  • 1 alvocat 
  • Mantega 
  • Vinagre 
  • Aigua 
  • Sal

Per a la salsa holandesa: 

  • 500 g de mantega
  • 4 rovells d'ou 
  • Llima
  • Sal
  1. En un casset, calfem aigua amb vinagre i sal.
  2. Quan bulla, hi introduïm els ous i els deixem coure entre 3 i 5 minuts.
  3. Per a la salsa, posem a fondre la mantega.
  4. En un bol, emulsionem els rovells d’ou amb suc de llima i sal.
  5. Hi afegim la mantega fosa i muntem la salsa.
  6. Torrem el pa untat amb una mica de mantega.
  7. Servim el pa amb unes tallades d’alvocat i, per damunt, el salmó.
  8. Hi posem l’ou escalfat i ho acabem amb la salsa.

El seu origen

Es diu que els ous a la benedictina els va crear un xef americà, Lemuel Benedict, que es va despertar un dia amb una forta ressaca i va demanar un esmorzar especial per a recuperar-se. Va suggerir als cuiners del restaurant que posaren un ou escalfat i bacon damunt de mig muffin anglés, tot cobert amb una salsa holandesa. El plat va ser tot un èxit, es va popularitzar ràpidament a Nova York i va esdevindre un plat típic dels esmorzars americans. No obstant això, en la seua versió original, el plat portava espinacs en comptes de bacon i el pa era torrat en lloc de muffin. Amb el temps, la recepta va evolucionar i s’hi van afegir diferents ingredients segons els gustos i les tradicions locals.

Receptes del món Receptes fàcils

També et pot interessar