Milfulles d'aladrocs, piperrada i pebre roig fumat
Una recepta deliciosa amb peix
L'aladroc és un peix blau (peix gras) que es recomana molt a la gent amb trastorns cardiovasculars. Fa baixar els nivells de colesterol i triglicèrids plasmàtics i fa la sang més fluida (prevenen la formació de coàguls o trombes).
A continuació, mostrarem els ingredients que hem d'utilitzar i com elaborar-lo.
Ingredients
- 16 aladrocs grossos
- 1 llanda de pimentons del piquillo
- 1 pimentó verd italià
- 4 alls
- 1 ceba
- 1 pa de poble
- Julivert fresc
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Vinagre de xerés
- Sal
Elaboració
- Saltem l’all, la ceba i el pimentó verd.
- Hi afegim julivert picat.
- Hi incorporem els pimentons del piquillo.
- Triturem en un got oli, all, julivert, pebre roig i vinagre.
- Arruixem unes rodanxes de pa amb l'oli de pebre roig i les torrem al forn.
- Netegem i desespinem el peix, el salem i el fregim.
- Fem el milfulles alternant capes de piperrada, pa i aladrocs.
- Ho adobem amb l’oli de pebre roig.
Netejar aladrocs
L'aladroc és un peix que molta gent no sol consumir només pel fet d'haver de netejar-lo, perquè normalment els pescaters no tenen temps per a fer-ho.
Abans de res, necessitarem un recipient per a depositar-hi les restes i un altre (un bol) amb aigua ben freda per a deixar-hi el peix perquè acabe de dessagnar-se.
1. S'agafa per darrere el peix, a l'altura del coll, amb els dits índex i polze.
2. Amb els mateixos dits de l'altra mà s'agafa el cap del peix i s'estira cap a la panxa, agafant l'espina per la part més pròxima al cap i estirant-la.
3. Podem recórrer a unes tisores si per la part de la cua l'espina es queda enganxada, si no volem trencar el peix.