Melva amb penques

Intermedi
45 minuts
4 persones

Amb Juan Salvador Gayà

Melva amb penques
Melva amb penques
02 de febrer 2024 - 20:05

Ens visita Juan Salvador Gayà, gastrònom, escriptor i tota una eminència en cuina tradicional valenciana, sobretot alacantina, per a cuinar un guisat de melva amb penques.

Anota la recepta!

  • 200 g de melva en saladura
  • 220 g de bledes
  • 4 penques
  • 4 tomaques seques
  • 4 creïlles
  • 2 alls
  • 1 floricol
  • Julivert fresc
  • Pa dur
  • Ametles
  • Pebre roig fullat 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Dessalem la melva escaldant-la.
  2. Fregim la llesca de pa dur i la reservem.
  3. Sofregim les penques amb els alls.
  4. Hi afegim el pebre roig, les bledes i la tomaca seca.
  5. Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure durant 15 minuts.
  6. Piquem el pa amb julivert i les ametles.
  7. Afegim la picada a l’olla i hi incorporem la melva.
  8. Hi afegim la creïlla i la floricol.
  9. Ho deixem coure 15 minuts més i ho deixem reposar.
  10. Servim la melva i la verdura.

Un recorregut per la gastronomia tradicional

A més de la recopilació de receptes al seu blog, Juan Salvador ha escrit dos llibres, Cuina alacantina i Cuina amb història. Tant en un com en l’altre fa un recorregut per la gastronomia més profunda i tradicional, fugint de les receptes més conegudes i descobrint les menys exposades en bars i restaurants. En el segon, a més, acompanya les receptes de records i vivències que encara fan més interessant la publicació en donar-li un context a cada plat.

També et pot interessar

stats