Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Llesques d'ou amb bresquilla

Fàcil
2 hores
4 persones

Del panettone s'aprofita tot

Llesques d'ou amb bresquilla
26 de desembre 2023 - 20:10
  • 1 panettone 
  • 4 ous 
  • 400 g de bresquilla en almívar
  • 100 g de xocolate amb llet 
  • 1 copa de crema de whisky
  • 1 baina de vainilla
  • Gelat de vainilla 
  • Mantega
  • Sucre 
  • Sucre de llustre
  1. Mesclem els ous amb el sucre de llustre i la vainilla.
  2. Hi aboquem la crema de whisky.
  3. Tallem el panettone en rodanxes grosses i el xopem amb la mescla.
  4. Desfem la mantega amb el sucre.
  5. Hi afegim el panettone i el deixem caramel·litzar.
  6. Hi agreguem per damunt xocolate i la bresquilla tallada fina.
  7. Hi afegim mantega i ho arruixem amb crema de whisky i la barreja d’ou.
  8. Torrem les llesques a la planxa i ho enfornem durant 25-30 minuts.
  9. Ho servim cobert amb sucre de llustre i acompanyat amb gelat de vainilla.

Les bresquilles en almívar

Antigament, Nadal era l’època en què se solia consumir la fruita que les famílies havien preparat en conserva durant l’estiu. Per tindre actualment tanta abundància de fruita i de producte fresc durant l’hivern, potser ja no ho apreciem, però encetar les conserves i gaudir del sabor del producte fresc en ple hivern era tot un luxe. També ha contribuït molt a la seua presència en festes que les bresquilles en almívar siguen un producte que, com que és econòmic, s’incloga en la major part de les caixes i cistelles de Nadal.

Receptes de Nadal Postres