Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

Lasanya de verdures

Fàcil
1 hora
4 persones

Una opció vegetariana molt saborosa

Lasanya de verdures
  • 3 carabassetes
  • 1 ceba
  • 1 carlota
  • 2 pimentons verds
  • Mig porro
  • Mig pimentó roig
  • Formatge per a gratinar
  • 250 g de xampinyons
  • 100 g de bolets congelats
  • All en pols
  • Orenga
  • Salsa de soja
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre

Per a la beixamel:

  • 1 L de llet
  • 40 g de farina
  • 40 g d'oli OVE
  • Anou moscada
  • Sal
  • Pebre
  1. Fem la salsa beixamel torrant la farina amb l'oli.
  2. Hi incorporem la llet a poc a poc fins a obtindre la textura desitjada.
  3. Ho rectifiquem de sal, pebre i anou moscada i ho reservem.
  4. Tallem les carabassetes en làmines fines i la resta de verdures, en daus xicotets.
  5. Marquem la carabasseta a la planxa pels dos costats i la reservem.
  6. Ofeguem la ceba juntament amb el porro.
  7. Hi afegim els pimentons i la carlota.
  8. Hi agreguem els xampinyons, els bolets, la salsa de soja i les espècies
  9. Ho cuinem fins que estiga tot ben fet.
  10. Hi afegim la beixamel i cuinem el conjunt.
  11. Muntem la lasanya: alternem capes de carabasseta amb capes de verdures.
  12. Ho cobrim amb més beixamel i una mica de formatge, i ho gratinem al forn.

La salsa beixamel

Fer una beixamel és molt fàcil. Partim sempre d'una mateixa base, que s'anomena roux o ros de farina. Fer un ros de farina no és altra cosa que agafar la mateixa quantitat (en pes) de farina i mantega o oli i cuinar-la fins que agafe color. En aquest moment serà quan començarem a afegir-hi la llet. Evitarem el contrast de temperatura i intentarem que la llet estiga calenta. En aquest punt, passarem a utilitzar el batedor per a poder desfer bé la farina. Quan estiga diluïda la farina, anirem afegint-hi llet i coent la beixamel fins a obtindre la textura desitjada segons l'elaboració.

També et pot interessar