Fassegures

Fàcil
2 hores
4 persones

Pilotes del sud

Fassegures
Fassegures
30 de novembre 2023 - 20:05

Potser el terme fassegures no et resulte familiar si no eres del Vinalopó Mitjà, però així és com anomenen les pilotes de carn en algunes comarques alacantines. Hui les cuinem a l'estil Morera.

Pren nota!

  • 250 g de magre picat
  • 250 g de pa (corfa i molla)
  • 100 g de fideus
  • 1 ou
  • Pinyons
  • Ratlladura de llima
  • Un pessic de sal
  • Clau en pols
  • Pebre negre en pols
  • Julivert fresc

Per al caldo:

  • 200 g de pollastre
  • 200 g de garreta de vedella
  • 200 g de titot o gallina
  • 100 g de cigrons
  • 1 all porro
  • 1 branca d’api
  • 1 carlota
  1. En una olla, hi posem la carn, les verdures i els cigrons.
  2. Ho cobrim amb aigua i ho posem a coure.
  3. En un bol, hi posem magre picat, pinyons i julivert picat.
  4. Ho salpebrem i hi incorporem clau i ratlladura de llima.
  5. Trossegem el pa i el posem a remulla.
  6. L’escorrem i l’afegim a la carn.
  7. Hi incorporem un ou i ho pastem.
  8. Formem les fassegures.
  9. Ho incorporem tot a l’olla i ho deixem coure.
  10. A última hora, hi incorporem els fideus.
  11. Servim les fassegures amb el caldo i els fideus.

Fassegures o pilotes

Les fassegures és com s’anomenen les pilotes de carn que tenen en algunes comarques alacantines, com el Vinalopó Mitja. Sembla ser una derivació del terme farciment, ja que, si ens hi fixem, es tracta del típic farcit que es fa a les aus (gallina, titot, pollastre) en algunes receptes. Esta teoria ve reforçada pel fet que a la comarca del Baix Segura i en altres punts del sud d’Alacant anomenen relleno a les pilotes.

També et pot interessar

stats